Ingezonden persbericht

Kom dinsdagmiddag 10 juli naar het strand van IJmuiden; het land der blonde duinen!

Naar de presentatie van
het Piggelmee prenten- & luisterboek

Om 15.00 uur in Paviljoen Zeezicht, IJmuiden

Op deze (pers)presentatie zullen Wieteke van Dort en Edwin Rutten live drie Piggelmee liederen ten gehore brengen. Eveneens is er een heuse 'Keulse pot' te vinden en zal het eerste boek feestelijk overhandigd worden. Want zeg "Piggelmee" en men begint spontaan de eerste regels uit het boek 'Van het tovervisje' voor te dragen:

In het land der blonde duinen
En niet ver van de zee

Woonde eens een dwergenpaartje

En dat heette 'Piggelmee'

En dat ondanks het feit dat er sinds 1988 geen boeken over het dwergje Piggelmee meer zijn verschenen. In 1920 werd Het Tovervisje voor het eerst uitgegeven door koffiefabrikant Van Nelle. Nu, bijna een eeuw later, gaat Piggelmee een hele nieuwe generatie kinderen verblijden met zijn avonturen. Deze uitgave is vormgegeven met de nadruk op de prachtige afbeeldingen, die vroeger als plakplaatjes bij de pakken koffie werden verpakt. De titel: Piggelmee en het tovervisje.

Dit verhaal en het vervolg Hoe Piggelmee groot werd werden opnieuw bewerkt tot hoorspel, voorgelezen door Wieteke van Dort en Edwin Rutten. Floor Minnaert maakte de muziek, soundscape en liedjes bij de verhalen.

Voor meer informatie over de presentatie, aanmeldingen, het (luister)boek en/of recensie-exemplaren e.d. kunt u contact opnemen met Uitgeverij Rubinstein, Mascha de Vries, 020-4200772, mascha.de.vries@rubinstein.nl

Uiteraard zijn kinderen zeer welkom!

Graag tot de 10e.

Met vriendelijke groeten,
Mascha de Vries
Redactie & Publiciteit
Uitgeverij Rubinstein
Prinseneiland 43
1013 LL Amsterdam
T: 020 4200772
F: 020 4200882
E: mascha.de.vries@rubinstein.nl

http://www.rubinstein.nl
http://www.degoudenboekjes.nl