Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060720460

Vragen van het lid Thieme (PvdD) aan de ministers van Justitie, van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over agressie tegen homo's. (Ingezonden 10 juli 2007)


1
Kent u het bericht homo's uitgescholden en bespuugd? 1)


2
Is het waar dat geweld en agressie jegens homo's in toenemende mate voorkomt? Zo ja, waaraan schrijft u deze ontwikkeling toe en bent u voornemens beleid te ontwikkelen om deze vorm van intolerantie een halt toe te roepen?


3
Klopt het dat in de afgelopen anderhalf jaar bij de politie in Amsterdam 25 aangiftes zijn gedaan van geweld tegen homo's en dat de hoofdcommissaris dat `het topje van de ijsberg' heeft genoemd?


4
Is de toename van het geweld een landelijke trend of concentreert het zich op bepaalde steden?


5
Hebt u de indruk dat plegers van geweld tegen homo's, dat met voorbedachte rade doen? Hebt u de indruk dat zij plaatsen opzoeken waar homo's elkaar ontmoeten met de intentie geweld tegen hen te plegen?


6
Deelt u de mening dat er strengere straffen zouden moeten komen voor plegers van dergelijk geweld? Zo neen, waarom niet? Zo ja, op welke termijn en wijze wilt u daaraan werken?


7
Bent u bereid tot het instellen van een gebiedsverbod voor plegers van geweld jegens homo's om recidive te voorkomen? Zo neen, waarom niet? Zo ja, op welke termijn en wijze wilt u aan die bereidheid vorm geven?


1) De Pers, 5 juli 2007