KPN NV

Den Haag, 10-07-2007

KPN legt glasvezelnetwerk aan op bedrijventerrein Coenecoop te Waddinxveen
KPN start met de aanleg van een snel glasvezelnetwerk voor ondernemers op het bedrijventerrein Coenecoop in Waddinxveen. Via het glasvezelnetwerk kunnen bedrijven de nieuwste en meest veeleisende ICT-oplossingen gebruiken. De aanleg kan door KPN versneld worden gerealiseerd mede dankzij de inzet van Vereniging Bedrijventerrein Coenecoop en een aantal enthousiaste bedrijven dat op het terrein gevestigd is. Naar verwachting is het netwerk eind 2007 operationeel.

KPN heeft in samenwerking met zijn lokale partner Flexcom geïnventariseerd welke ondernemers behoefte hebben aan een glasvezelverbinding. Gert Jongbloed van 's Gravenhuys B.V. en bestuurslid van Vereniging Bedrijventerrein Coenecoop (de belangenbehartiger van het bedrijventerrein in Waddinxveen) stelde een overeenkomst op die garandeert dat de benodigde deelnemers er komen. Hij deed dat in samenwerking met een aantal leden van Vereniging Bedrijventerrein Coenecoop. De bedrijven Autobedrijf Boonstoppel, Van Leeuwen Autobedrijf, Heemskerk Fijnmechanica en Hooftman Autobedrijf vonden de financiële en kwaliteitsvoordelen van een overstap naar glasvezel zo groot dat ze gezamenlijk pleitten voor een versnelde invoering. De aanleg van het netwerk zal ongeveer zes maanden in beslag nemen.

De ondernemers op het bedrijventerrein beschikken met het glasvezelnetwerk over een toekomstvaste infrastructuur en kunnen gebruikmaken van (online) toepassingen die veel bandbreedte vereisen, zoals video en (zware) applicaties. Door de betrouwbaarheid en de hoge bandbreedte is glasvezel ook bijzonder geschikt voor camerabeveiliging op afstand. Bovendien is glasvezel van KPN gebaseerd op een zogenaamde open infrastructuur, zodat de ondernemers over dit netwerk diensten en applicaties van alle aanbieders kunnen gebruiken. Binnenkort lanceert KPN ook bellen via deze glasvezelverbinding. Zonder extra investeringen kunnen ondernemers dan tegen aantrekkelijkere tarieven bellen.

Ondernemers van het bedrijventerrein die interesse hebben in een glasvezelverbinding kunnen terecht bij Flexcom of bij hun accountmanager van KPN.

Over Flexcom
Flexcom is een gespecialiseerde leverancier en installateur van de meest voorkomende telecommunicatie- en automatiseringsproducten voor het midden- en kleinbedrijf. Met bijna twintig jaar ervaring staat de naam Flexcom voor flexibele communicatie. Pasklare oplossingen zijn meestal niet voorhanden. Bijzondere wensen van de klant worden door Flexcom professioneel verwezenlijkt. Als business partner van KPN is Flexcom specialist in zakelijke oplossingen op het gebied van spraak- en datacommunicatie. Kijk voor meer informatie op www.flexcom.eu.

Over de deelnemende bedrijven Autobedrijf Boonstoppel is een familiebedrijf met meerdere autobedrijven, waaronder Peugeot en Mitsubishi, een garage voor nieuwe en gebruikte vrachtwagens en twee Shell-benzinestations. Meer informatie: www.boonstoppel.nl.

Heemskerk Fijnmechanica BV is gespecialiseerd in frezen, draaien, vacuümvorm- en spuitgietmatrijzen, het tekenen en ontwikkelen van verschillende soorten matrijzen en seriewerk voor zes en achtassige draaibanken. Meer informatie: www.heemskerkfijnmechanica.nl.

Hooftman Autobedrijf B.V. is een organisatie met vier vestigingen in het rayon Midden Holland en telt zo'n 75 medewerkers. Eerlijkheid, betrokkenheid, plezier in het werk en ondernemersvisie hebben geleid tot de groei en continuïteit van Hooftman Autobedrijven. Meer informatie: www.hooftman.nl

Van Leeuwen Autobedrijf is officieel Toyota-dealer voor Gouda/Waddinxveen en omstreken. Door het leveren van uitsluitend kwaliteit en het verlenen van een perfecte service, is Toyota Van Leeuwen al jaren de mobiliteitspartner uit de omgeving. Meer informatie: www.toyota-waddinxveen.nl.