Ingezonden persbericht


Persbericht

10 juli 2007

Unit 4 Agresso Accountancy introduceert nieuwe modules

~ Meer grip op werkzaamheden accountant door Risicovolgsysteem en Projectdossier voor Unit 4 Auditor ~

Unit 4 Agresso heeft de modules Risicovolgsysteem en Projectdossier ontwikkeld voor Unit 4 Auditor. In samenwerking met de SRA en haar leden en de NOVAK zijn daarin de COS 315 en 330 (COS= Controle en Overige Standaarden ) verwerkt. Deze standaarden vervangen de Richtlijnen voor de Accountantscontrole (RAC). Hiermee speelt Unit 4 Agresso in op de ontwikkelingen in de markt.

Transparant en flexibel Risicovolgsysteem
Ter onderbouwing van een gedegen controleplan krijgt de controleleider de beschikking over het Risicovolgsysteem. Hierin worden de verbanden tussen risico's, interne beheersingsmaatregelen, posten, processen en controledoelstellingen transparant vastgelegd. Dit geheel is vertaald naar een efficiënt werkprogramma. Omdat elke controleopdracht uniek is, ondersteunt Unit 4 Auditor het risico-identificatieproces met een wizard. Hiermee zijn nieuwe risico's met gekoppelde werkprogrammataken eenvoudig toe te voegen. Deze zijn direct geïntegreerd in het werkprogramma.

Projectdossier
Voor een efficiënte controle van de uitgevoerde werkzaamheden krijgt de verantwoordelijke accountant de beschikking over een projectdossier. In dit dossier krijgt de accountant op een transparante wijze inzicht in de uitkomsten op basis van de uitgevoerde werkzaamheden per post en proces.

###

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Unit 4 Agresso
Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor dienstverlenende bedrijven en instellingen. Met vestigingen in 10 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2006 een omzet van ¤ 237 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Ultimo 2006 had Unit 4 Agresso 2.760 medewerkers in dienst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LEWIS Global Public Relations: Cathelijne van den Bosch/Yvonne van Bokhoven
Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Email: cathelijnev/yvonnev@lewispr.com
Web: www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com