De Unie


10/07/2007
Bereken je eigen ontslagvergoeding: Vakbond De Unie biedt uitkomst binnen een minuut
10 juli 2007 - Een miljoen werknemers in Nederland die nu worden gedupeerd door kabinetsplannen om het ontslagrecht te versoepelen, kunnen zelf berekenen hoeveel ze bij deze voorstellen financieel moeten inleveren.

Via een speciaal Unie rekenmodule kunnen werknemers in een oogopslag zien wat de Donner-voorstellen in de praktijk betekenen voor de eigen portemonnee. Als men het eigen salaris en een paar aanvullende gegevens invult, wordt de inkomensderving direct duidelijk.

Eind vorige week startte De Unie een speciale digitale handtekeningenactie tegen de voornemens van het kabinet om de rechtszekerheid van alle werknemers in Nederland op de helling te zetten. Binnen 48 uur waren ruim 5000 handtekeningen geplaatst op de speciale website www.ikbentegendonner.nl . Op de website roept Unie-voorzitter Jacques Teuwen alle werknemers op om, via de digitale handtekeningenactie, de Tweede Kamer duidelijk te maken dat de nieuwe kabinetsplannen in de prullenbak moeten verdwijnen.

Jacques Teuwen:â Uit onze berekeningen blijkt duidelijk dat hoofdzakelijk de middeninkomens onevenredig zwaar worden getroffen door de nieuwe voorstellen van dit kabinet. Wij zijn dan ook aangenaam verrast dat het CNV onze eerder gepubliceerde cijfers mede omarmt om de Donner-voorstellen van tafel te vegen. Wij gaan ervan uit dat het CNV zich ook in september aan onze zijde schaart tegen nieuwe en verdergaande nivelleringsplannen van dit kabinetâ

Wil u weten welke inkomensderving ondervind als de plannen van Donner doorgaan?
Bereken uw eigen ontslagvergoeding via de speciale rekenmodule.