Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Drentse Fiets 4Daagse
10 t/m 13 juli 2007

Diever, 25 mei 2007 - Van 10 tot en met 13 juli 2007 vindt de Drentse Fiets 4Daagse plaats. Vanuit de vaste startlocaties Assen, Emmen, Hoogeveen, Diever en Meppel kunt u weer de mooiste routes door Drenthe volgen. Het thema dit jaar is: 'Met Kunst & Fietswerk'.

Met Kunst & Fietswerk
De Drentse Fiets 4Daagse richt zich dit jaar met het thema Met Kunst & Fietswerk op kunst in Drenthe in al haar vormen. Zo leiden de routes langs bekende en minder bekende kunstwerken, waarbij 'Bartje' zeker niet ontbreekt! Onderweg openen verscheidene galerieën en ateliers de deuren. Ook zijn op verschillende locaties historische films, vooral gemaakt door amateurfilmers, te bekijken. Ze geven een prachtig beeld van het vroegere Drenthe. Voor vele oudere deelnemers vast en zeker een feest van herkenning.

Evenals voorgaande jaren heeft het Drents Archief een boekje samengesteld rond het jaarlijkse thema. Hierin wordt ingegaan op kunstenaars in Drenthe en de dorpen waarin ze werken of gewerkt hebben. Uiteraard wordt ruim aandacht besteed aan Vincent van Gogh, die enige tijd in Nieuw-Amsterdam leefde en schilderde. Het boekje bevat bovendien een aantal leuke fietsroutes, die onder andere langs de talrijke kunstwerken leiden.

Voorinschrijving
U kunt zich tot 1 juni a.s. opgeven voor de Drentse Fiets 4Daagse via onze website www.fiets4daagse.nl. Na deze datum kunt u zich alleen op maandag 9 juli of dinsdag 10 juli aan de start inschrijven. U kunt kiezen voor toerfietstochten van 40 en 60 kilometer. Ook kunt u meedoen met de CarrouselRoute en telkens vanuit een andere startplaats starten. Speciaal voor kinderen zijn er de KinderActiefRoutes van ongeveer 30 kilometer. Minder validen kunnen deelnemen aan de RollOnRoutes. De echte fietsfanaat kan terecht in Assen voor de Fiets 4Daage Sport Edition met routes zoals de Proloog, de 80/100 km Routes en de ATB 4Daagse.

En tot slot is er het Fiets 4Daagse Arrangement Lingen, een vierdaagse fietstocht van Emmen naar het Duitse Lingen en weer terug met drie hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt in Lingen.

Meer informatie over de Drentse Fiets 4Daagse vindt u op www.fiets4daagse.nl en www.outdoordrenthe.nl.

Outdoor Drenthe
De Drentse Fiets 4Daagse is een Outdoor Drenthe Evenement. Outdoor Drenthe, een initiatief van het Recreatieschap Drenthe in Diever, organiseert in Drenthe allerlei sportieve activiteiten. Meer informatie vindt u op www.recreatieschapdrenthe.nl.

Noot voor de redactie,