Belgische Federale Overheid


10-07-2007

Nieuwe brochure over betaald educatief verlof

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg heeft een nieuwe brochure "Wegwijs in ... het betaald educatief verlof" uitgebracht.

Deze brochure bevat alle wijzigingen die onlangs in werking zijn getreden. Naast een duidelijke toelichting bij het stelsel van het betaald educatief verlof gaat ze ook dieper in op de opleidingen waarvoor het verlof kan toegekend worden en op de praktische modaliteiten zoals duur, spreiding, vergoeding en te vervullen formaliteiten.

De brochure is in de eerste plaats bestemd voor de werknemers die gebruik willen maken van het betaald educatief verlof. Maar ook bedrijfsverantwoordelijken en vakbondsorganisaties maken beter kennis met deze maatregel.

Het betaald educatief verlof kan omschreven worden als het recht voor werknemers uit de privé-sector om erkende opleidingen te volgen en om daarvoor op het werk afwezig te zijn met behoud van hun loon. De werkgevers van hun kant moeten zich voor de terugbetaling van deze opleidingen wenden tot de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Download de brochure "Wegwijs in ... het betaald educatief verlof" (PDF, 43 p. - 565 kB).