Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (10/07/07)

OOSTERHOUT NB, 10 juli 2007

Politie houdt opnieuw verdachte doorrijden na aanrijding aan (zie ook persberichten vrijdag 6 juli en zondag 8 juli 2007)

RIJEN / TILBURG: Politiemensen hielden maandag 9 juli omstreeks 21.30 uur in Tilburg een een 20-jarige Tilburger aan op verdenking van doorrijden na een aanrijding.
De man wordt ervan verdacht in de nacht van donderdag 5 juli op vrijdag 6 juli rond 04.15 uur op de Rijksweg in Rijen betrokken te zijn geweest bij een aanrijding, waarbij twee jonge gewond raakten. De verdachte automobilist liet de gewonde slachtoffers achter en ging er vandoor. Eerder, op zaterdag 7 juli was er al een 31-jarige Tilburger aangehouden.

De politie kwam de verdachten na gedegen politieonderzoek op het spoor. Zo wezen delen van de auto die op de plaats van het ongeval waren achtergebleven al uit dat het om een Audi A4 moest gaan. De automobilist was na de aanrijding verder gereden in de richting van Tilburg, waarna het politieonderzoek zich ook die kant op richtte. Tilburgse agenten troffen zaterdag 7 juli rond 11.30 uur bij een schadebedrijf aan de Jules Verneweg in Tilburg de beschadigde auto aan en namen het voertuig in beslag.

De politie zet het onderzoek voort. Beide verdachten zitten nog vast en worden nog verhoord.

Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar woninginbraak (zie ook persberichten maandag 9 juli 2007)

RIJEN: De politie heeft maandag 9 juli rond 17.00 uur een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar een woninginbraak in de Laagstraat. De verdachte, een 23-jarige Bredanaar, kwam zichzelf melden. In de nacht van zondag 8 juli op maandag 9 juli had de politie, dankzij een alerte getuige, in een auto op het Stoomlederplein, al een 19-jarige Bredanaar aangehouden. Beide mannen worden verdacht van (betrokkenheid bij) een woninginbraak in de Laagstraat.
De politie zet het onderzoek voort.

Politie onderzoekt brandstichting

WOUDRICHEM: De politie is een onderzoek gestart naar brandstichting in een geparkeerd staande auto in de Burgemeetser v/d Lelystraat. In de nacht van maandag 9 juli op dinsdag 10 juli omstreeks 03.45 uur ontdekte een buurman de brand. Op de oprit stond een personenauto in brand. De buurman wist het vuur grotendeels te blussen. De brandweer kwam ter plaatse voor nabluswerkzaamheden. De auto kan als verloren worden beschouwd. Onderzoek wees uit dat de brand vermoedelijk is aangestoken. Daarop is de politie een onderzoek gestart. Technisch rechercheurs zoeken naar bruikbare sporen. Ook is een buurtonderzoek gehouden. De 19-jarige eigenaar van de auto heeft bij de politie aangifte gedaan van brandstichting.

Winkeldievegge aangehouden

OOSTERHOUT: Winkelpersoneel van een drogisterij in de Arendstraat hield maandag 9 juli rond 17.30 uur een 14-jarig meisje uit Oosterhout aan op verdenking van winkeldiefstal. Het meisje wordt ervan verdacht geprobeerd te hebben diverse sieraden weg te nemen. Ze werd betrapt toen de alarmpoortjes van de winkel afgingen. Het meisje ontkent overigens de sieraden te hebben willen stelen. In overleg met haar ouders wordt gekeken of ze doorverwezen kan worden naar Bureau Halt.

Drie jongens aangehouden terzake baldadigheid

WAALWIJK: De politie heeft maandag 9 juli rond 20.45 uur op De Coubertinlaan drie minderjarige jongens aangehouden op verdenking van baldadigheid.
De drie Waalwijkertjes van 7, 11 en 13 jaar oud, waren op een sportveld aan de Olympiaweg geweest en hadden daar het nieuwe kunstgras dat nog gelegd moest worden, uitgerold.
Politiemensen zagen de jongens, na een tip van een oplettende getuige, bezig met de grasmatrollen en hielden hen aan. De drie moesten mee naar het bureau, waar de twee oudsten een verklaring moesten afleggen. Beide jongens bekenden dat ze op verboden terrein waren en zich daar schuldig hadden gemaakt aan baldadigheid. De jongens zijn darna door hun ouders opgehaald.

Auteur: Leonie van Ooijen