Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 10-07-2007

Verdachte van bedreiging en mishandeling aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmorgen in zijn ouderlijke woning in s-Hertogenbosch een 17 jarige jongen aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 20 juni een 13 jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd en mishandeld.

Verdachte van poging woninginbraak aangehouden

Rosmalen In de nacht van 3 op 4 juli zag een onbekende man kans om door middel van hengelen de voordeur van een woning aan de Brabanthoeven te openen en naar binnen te gaan. Kennelijk is de inbreker van verdere activiteiten weerhouden door de aanwezigheid van een hond. De bewoonster werd wakker en zag de inbreker nog op een fiets wegrijden.

Maandagmiddag zag zij de man weer en belde de politie. Die kon de verdachte op de Meijerijhoeven aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Oplichtertje aangehouden

Schijndel De politie heeft maandagmiddag op de Boschweg in Schijndel een 17 jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij had kort tevoren in Sint Michielsgestel bij diverse woningen geurkaarsen te koop aangeboden. Op deze manier wilde hij een zakcentje verdienen. Hij legitimeerde zich daarbij met vervalst (zelf gemaakt) legitimatiebewijs van de Stichting Kinderboerderij. Hij had de kaarsen voor 1 euro gekocht en bood ze te koop aan voor 2,50 euro. Hij had al 8 kaarsen verkocht. De opbrengst er van is door de politie in beslag genomen. Ook de 11 nog in zijn bezit zijn kaarsen zijn in beslaggenomen.

Met auto in de greppel bestuurder onder invloed

Erp Dinsdagmorgen vond er op het Hurkske in Erp een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 19 jarige automobilist uit Aarle Rixtel kwam uit de richting Beek en Donk en reed in de richting van Erp. In een bocht verloor hij de macht over het stuur, raakte een lantaarnpaal en kwam in een greppel tot stilstand. Een blaastest wees uit dat de automobilist, die niet gewond raakte, onder invloed was. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten van diefstal aangehouden

Oss - De politie heeft maandagavond twee inwoners uit Oss, 27 en 29 jaar oud aangehouden. Zij worden er van verdacht die avond vanaf een bedrijfsterrein aan de Molenstraat enkele PVC pijpen te hebben gestolen. De verdachten zijn in afwachting van hun verhoor ingesloten.