Gemeente Ede

nummer 147 / Ede, 10 juli 2007

Via website klachten melden en volgen
Indienen milieuklachten veel makkelijker

Inwoners van Ede met een milieuklacht hoeven zich niet meer af te vragen of ze de provincie of een gemeente moeten inschakelen. Op de websites van de provincie Gelderland en de gemeente Ede staat sinds kort een identiek klachtenformulier om milieuklachten in te dienen. De provincie en de deelnemende gemeenten zorgen ervoor dat de klacht door de juiste organisatie in behandeling wordt genomen. Dit gebeurt onder de noemer S@men: Samenwerking Afhandeling Milieuklachten.

Met S@men kunnen mensen milieuklachten via Internet indienen en de afhandeling ervan digitaal volgen. Ook geeft de site van S@men aan welke gebeurtenissen mogelijk hinder kunnen veroorzaken. Naast Ede zijn de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Nijmegen, Tiel en Wageningen en de provincie Gelderland deelnemer.

Vernieuwd
S@men bestaat al geruime tijd, maar is nu vernieuwd op basis van gebruikerswensen en nieuwe eisen.
De site van S@men is hiermee overzichtelijker geworden en het klachtenformulier is makkelijker in te vullen. Ook is meer informatie zichtbaar over de klacht en de afhandeling ervan. Bovendien geeft de site nu ook informatie over mogelijke hinder die kan ontstaan door bepaalde gebeurtenissen.

Vinden
S@men is te vinden op
http://milieuklacht.gelderland.nl/Aankondigingen.aspx, of via de site van de gemeente Ede: www.ede.nl (kies voor EDE --> bouwen, wonen & milieu --> Milieu), of ga gelijk naar de webpagina http://www.ede.nl/page/2714.

---