ABVAKABO FNV

Bent u het eens met het eindbod UWV?

Na uw massale reactie over het eindbod van het UWV hebben wij uw werkgever geïnformeerd over uw massale afwijzing van het eindbod. Hierop hebben wij in overleg met onze kaderleden het UWV verzocht alsnog met ons in gesprek te gaan om uiteindelijk tot een principeakkoord te komen. Acties waren anders onafwendbaar. De eerste aanzet tot het vormen van actiecomités was reeds in gang gezet.

Na overleg met onze kaderleden hebben wij, gehoord uw reactie, het UWV kenbaar gemaakt dat wij denken alsnog nader tot elkaar te kunnen komen als drie onderdelen van het huidige eindbod positief wijzigen.

Namelijk:

* Behoud van koopkracht aangezien de loonstijging in samenhang met een ingroei van de pensioenpremie ten koste gaat van het besteedbare inkomen door het huidge inflatie peil;
* Het handhaven van de afspraken uit het verleden ten aanzien van garanties zoals bovenschaligheid en perspectief garanties;
* Het korten op het inkomen van een medewerker die minder dan 35% arbeidsongeschikt is en een gemis heeft in arbeidsproductiviteit van meer dan 25%.

Het UWV heeft laten weten dat het eindbod onverkort in stand blijft maar dat koopkracht behoud een punt is waar ook het UWV gevoelig voor is. Het beperken van de pensioeningroei naar 33 1/3de i.p.v. 50% zou hiervoor een oplossing kunnen bieden.

Meer informatie over het eindbod leest u in de vierbondenbrief UWV van juli.

U kunt tot 7 augustus stemmen over dit aangepaste eindbod.