Ecofys

PERSBERICHT 10 JULI 2007

Ecofys lanceert servicepunt voor besparen op elektriciteit UTRECHT, 10 juli 2007 - Het Servicepunt Verlicht Wonen is ontwikkeld door Ecofys in opdracht van Milieudienst West-Holland voor de Leidse regio. Uniek ten opzichte van initiatieven in andere gemeenten is dat het servicepunt zich niet alleen richt op spaarlampen, maar voorlichting geeft over meerdere, elektriciteitsbesparende producten en de verkooppunten. Ook kunnen inwoners van de deelnemende gemeenten via het servicepunt hun eigen energiebox op maat samenstellen. Hierbij kunnen zij kiezen uit ruim 25 verschillende producten die met korting worden aangeboden.

Top 7 elektriciteitsbesparende producten

Het Servicepunt Verlicht Wonen informeert over verschillende elektriciteitsbesparende producten in huis. Deze producten zijn in een overzichtelijke Top 7 ondergebracht: (dimbare) spaarlampen, LED-verlichting, stand-by killer, groene stroom, LCD-beeldschermen, A-label apparatuur en energiemeters. Tevens laat het Servicepunt Verlicht Wonen zien waar inwoners deze elektriciteitsbesparende producten kunnen kopen. Hiervoor werkt het Servicepunt Verlicht Wonen samen met tien leveranciers.

Besparen op elektriciteit

Sinds 1995 is het elektriciteitsgebruik van Nederlandse huishoudens met ruim 20% gestegen. Het doel van het Servicepunt Verlicht Wonen is elektriciteitsbesparing in huis te stimuleren.

Het servicepunt is een initiatief van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude in samenwerking met de Milieudienst West-Holland.

Ecofys heeft het Servicepunt Verlicht Wonen ontwikkeld in opdracht van de Milieudienst West-Holland. De komende jaren is het servicepunt operationeel onder de coördinatie van Ecofys.