Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (10/7)

TILBURG, 10 juli 2007

Graffiti spuiters aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.15 uur op de Ringbaan West nabij het spoorwegviaduct drie Tilburgse jongens (15,18 en 18 jaar) aangehouden die een goederenwagon met een spuitbus hadden bespoten. Ze waren over een hek geklommen en naar het spoor gelopen. Een van hen had zijn tag-naam Goatsop een wagon aangebracht. Een van de 18-jarige jongens bleef volgens de later afgelegde verklaringen achter, terwijl de andere twee vrienden de wagon bekladden. Het vandalisme werd waargenomen door een NS-medewerker die de politie waarschuwde.

Hennepkwekerij ontdekt na brand

TILBURG: Maandagmiddag is in de berging van een woning aan de Dessinateurstraat een hennepkwekerij ontdekt. De ontdekking volgde na een keukenbrand (pan op het vuur). De brandweer had zich de toegang tot de woning verschaft. Tijdens het luchten ontdekten de hulpverleners dat in de bijkeuken een deur naar een berging was dichtgeschroefd. Ook de oorspronkelijke deur van de berging die uitkwam in de tuin was dichtgemaakt. In de zijmuur was een nieuwe deur aangebracht. Daaromheen zat purschuim. De agenten hoorden een ventilator draaien. Al deze aanwijzingen duidden op de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Bij nader onderzoek bleek dat ook zo te zijn. De bewoonster vertelde later dat zij dat gedeelte had verhuurd. Het ging om een plantage met 110 planten en alle andere toebehoren. Een deskundig bedrijf heeft de plantage ontmanteld. De stroom werd buiten de meter om afgetapt. De politie maakt proces-verbaal op.

Whiskydief aangehouden

TILBURG: Maandagmiddag is in de slijterij afdeling van een supermarkt aan de Broekhovenseweg een 20-jarige Tilburger betrapt op de diefstal van twee flessen whisky. De dief, die bekend staat als veelpleger, is conform afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Een verkoopmedewerker zag dat een bezoeker zich verdacht gedroeg. Hij liep naar de jongen toe die daarop zijn mandje wegzette en plotseling hard wegrende. Er ontstond een achtervolging, waarbij de dief in samenwerking met de politie in een tuin aan de Groenstraat werd achterhaald. Hij bleek twee flessen whisky (Johnny Walker, red label) ter waarde van 40 euro gestolen te hebben.

Forse buit bij woninginbraak

OISTERWIJK: Maandagmorgen is een inbraak ontdekt in een woning aan het Bevrijdingsplein. De diefstal moet na vrijdagavond 20.00 uur gepleegd zijn. De dief heeft aan de achterzijde een keukenraam geforceerd. Uit de woning zijn onder meer een LCD TV, een gameboy met diverse spellen, een DVD speler en twee armbanden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Rijder onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht op de Van Sonstraat een 26-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 445 ugl. Hij kreeg een rijverbod van vier uren. Hij had naar eigen zeggen op een feest circa 10 glazen bier gedronken.

Autodief ontkomt aan de politie

TILBURG: De politie heeft vannacht tevergeefs geprobeerd de bestuurder van een gestolen personenauto aan te houden. Agenten zagen vannacht op de Trouwlaan omstreeks 02.00 uur een grijze Nissan Micra rijden. Uit informatie was bekend dat deze auto op 6 juli jl. vanaf de Wandelboslaan was gestolen. De agenten draaiden om en zetten de achtervolging in. Uiteindelijk werd de auto onbeheerd met draaiende motor aangetroffen aan de Kloosterstraat. In de omgeving is nog naar de verdachte gezocht, hij is echter niet meer aangetroffen. De auto is veilig gesteld en wordt op sporen onderzocht.

Wijkagent Goirle op zoek naar eiergooiers

GOIRLE: Een bewoner aan de Elzengaard heeft aangifte gedaan bij de politie van baldadigheid en vandalisme. Vorige week, de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 juli, werden voor de achtste keer eieren tegen de ramen aan de voorgevel van zijn woning gegooid. Deze keer werd er echter ook aan de inboedel schade toegebracht. De politie is op zoek naar de daders.

Op de bovenverdieping werden de eieren door een openstaand raam naar binnen gegooid. Het eigeel zat tegen het behang en op een dekbed. Ook op de badkamer zat de viezigheid tegen de tegels geplakt. De bewoner vertelde dat het de achtste keer is in een tijdsbestek van vier maanden dat er eieren tegen de woning gegooid zijn. Het was echter de eerste keer dat de projectielen binnen terecht gekomen zijn. Bij een eerder incident zag de aangever vier jongens wegfietsen. Waarom de jongeren het kennelijk op zijn woning hebben voorzien is niet duidelijk. De politie roept getuigen op zich te melden bij de wijkagent van Goirle via 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk