Aanslag in Deh Rawod

Vanmorgen om 10.15 uur lokale tijd heeft op de bazaar in Deh Rawod een zelfmoordaanslag plaatsgevonden. Bij deze zelfmoordaanslag zijn zeven Nederlandse militairen gewond geraakt. Eén van hen is nog in kritieke toestand, de toestand van de overige militiaren is stabiel. De gewonden zijn voor behandeling overgebracht naar het role 2 hospitaal op Kamp Holland (Tarin Kowt).

De aanslag is doelbewust op een drukke locatie uitgevoerd. Op het moment van de aanslag waren veel burgers op de bazaar aanwezig. Bij de aanslag zijn dan ook naar schatting zes Afghaanse burgers omgekomen en vijftien tot twintig omstanders gewond geraakt. Onder hen vrouwen en kinderen. Nederlandse militairen zijn ter plaatse om gewonde burgers te behandelen. Enkelen van hen zijn door militairen ondergebracht in ziekenhuizen in de omgeving.

Helaas is het nog niet gelukt om de familie van de betrokken militairen van het nieuws op de hoogte te stellen. Defensie doet er alles aan om hen zo snel mogelijk te informeren.

Internationale media hebben dit nieuws al bekend gemaakt. Hierdoor zien wij ons genoodzaakt om af te wijken van onze standaard procedures en u nu al de informatie te geven waarover wij beschikken.

Categorieën: Internationaal, Overig

Bron: Ministerie van Defensie