Gemeente Stadskanaal

De gemeente gaat een aantal puinwegen verharden nadat de inwoners is gevraagd om welke wegen het zou moeten gaan. De weg rond het rangeerterrein van de STAR tussen de Stationsstraat en het Vrijdomstreekje in Stadskanaal krijgen asfalt. Hetzelfde geldt voor een deel van de Driesporenweg in Onstwedde en de Stadswijk tussen de Eerste Exloërmond en de Tweede Exloërmond in Musselkanaal. Een deel van De Hörn in Onstwedde krijgt een verharding door middel van klinkers.

Inventarisatie puinwegen

De gemeenteraad kreeg van het college toestemming om een inventarisatie te maken van de puinwegen. Hierbij is gelet op verkeersintensiteit, het gebruik en de algemene onderhoudstoestand. Er werd duidelijk dat een aantal puinwegen steeds kapot gaan door intensief gebruik. Hierdoor was meer onderhoud nodig dan begroot. De inventarisatie van de puinwegen ligt zes weken vanaf 27 juni ter inzage bij het publieksbureau.

Duinweg Onstwedde blijft puinweg

In overleg met de omwonenden is ervoor gekozen de Duinweg in Onstwedde te knippen en niet te verharden. De knip houdt in dat de weg voor het doorgaande gemotoriseerde verkeer wordt afgesloten, door middel van een fysieke maatregel. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk vanaf één zijde. Bij verharding van de Duinweg zou de kans bestaan dat de weg als alternatief voor de Dorpsstraat wordt gezien, met als gevolg een toename van het verkeer.


* 10 juli 2007