Politie Drenthe

Dinsdag

Hoogeveen, 10-07-2007

Fietser licht gewond
NIETAP Bij een aanrijding op de J P Santeeweg in Nietap raakte maandagavond een 45 jr. fietser uit Tolbert licht gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. De man fietste over de weg en werd aangereden door een vanaf de stoep achteruit rijdende auto. De 60 jr. bestuurder van deze auto uit Muntendam had de fietser niet gezien. (070157784)

Veel schade door diefstal koperen buis
ASSEN Uit een in aanbouw zijnde woning aan de Wethouder Bergerweg in Assen is het afgelopen weekeinde ongeveer 20 meter koperen buis gestolen. Om de buis mee te kunnen nemen werd een douche grotendeels gesloopt. De gestolen buis heeft een waarde van ongeveer 50,-. Het repareren van de douche kost ongeveer 3500,-. Het installatiebedrijf deed aangifte. (07-157681)

Man probeert T-shirts te stelen
ASSEN De eigenaresse van een kledingwinkel aan de Kruisstraat in Assen voorkwam maandagmiddag de diefstal van 15 T-shirts door een nog onbekende man op een fiets. De shirts hingen aan een rek voor de winkel. De vrouw zag dat de man een aantal shirts van het rek pakte. Toen ze hem wilde vragen wat de bedoeling was pakte de man nog een paar shirts en fietste weg. De vrouw bedacht zich niet en greep de fiets vast. Ze riep nog om hulp maar niemand reageerde daarop. Omdat de vrouw de fiets vast bleef houden gooide de man de shirts weg waarna de vrouw hem losliet en hij wegfietste. Het gaat om een man van rond de 50 jr. met grijs kort haar. Hij zag er onverzorgd uit en droeg een beige stoffen jas en zwarte joggingbroek. Op zijn rug had hij een zwarte rugzak. Hij reed op een donker grijze fiets met fietstassen in dezelfde kleur. De vrouw deed aangifte. (07-157763)

Vrouw beschadigt auto
ASSEN In de Van Riebeeckstraat in Assen hield de politie maandagmiddag een 47 jr. vrouw uit die plaats aan. De vrouw had kort daarvoor aan de Pelikaanstraat in Assen een auto beschadigd door een fles op de voorruit te gooien. De vrouw had in een dagactiviteitencentrum aan de Pelikaanstraat waar ze verbleef problemen veroorzaakt. Ze reageerde zich af op de auto van een medewerker. De man deed aangifte. (07-157743)

Avondje stappen met gevolgen
EMMEN Een avondje stappen in het centrum van Emmen eindigde in de nacht van maandag op dinsdag op het Marktplein in Emmen voor twee personen in een nachtje in een politiecel. Twee anderen kregen een proces-verbaal voor baldadigheid.

Surveillerende agenten zagen dat er in een groep jongeren ruzie ontstond tussen naar later bleek een 18 jr. jongen uit Emmen en een 17 jr. jongen uit Nieuw Amsterdam. De agenten zagen de oudste jongen met een honkbalknuppel inslaan op de andere jongen. De geweldpleger werd aangehouden en de knuppel in beslag genomen. Terwijl deze verdachte op het politiebureau werd ingesloten hielden agenten de groep jongeren op het Marktplein nog even in de gaten. Zij zagen toen dat het slachtoffer zijn agressie afreageerde door tegen de personenauto van de aangehouden jongen te trappen. Daarop werd ook hij op verdenking van vernieling aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Hij had veel gedronken. (07-157838 / 07-157835)

Twee andere jongens uit deze groep van 15 en 17 jr. uit Emmen en Nieuw Amsterdam vonden het nog nodig een verkeersbord scheef te trekken. Zij zijn bekeurd voor baldadigheid

Graffiti
EMMEN Twee 14 jr. meisjes uit Emmen en Sleen zijn maandagavond op het Mondriaanplein in Emmen aangehouden omdat ze met spuitbussen graffiti spoten op de Traverse. Een getuige had de politie gebeld. Drie spuitbussen zijn in beslag genomen. De jongeren zijn na het afleggen van een verklaring overgedragen aan de ouders. De politie maakt proces-verbaal op. De schoonmaakkosten zullen op de spuiters worden verhaald. (07-157817)

Aangehouden na vernieling en dreigen met mes
ASSEN Op de Industrieweg in Assen hield de politie maandagmiddag een 20 jr. inwoner van Nieuw Amsterdam aan. De man had van het gebouw van jeugdopvang een aantal ruiten ingegooid en omstanders met een mes bedreigd. Toen een motoragent de man sommeerde het mes neer te leggen weigerde hij dit. Pas toen de agent uit voorzorg zijn dienstwapen trok liet de man het mes vallen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (07-157617)

Aangehouden na bedreiging
KLAZIENAVEEN Op de Dordsedijk in Klazienaveen hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 22 jr. inwoner van Zwartemeer aan. De man wordt verdacht van het met de dood bedreigen van een 25 jr. inwoner van Klazienaveen. Hij zou in het bezit zijn van een vuurwapen en op weg zijn naar de woning van de Klazienavener. De politie was er echter eerder en kon de verdachte onderweg aanhouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Een wapen is niet gevonden. De inwoner van Klazienaveen deed aangifte. (07-157844)

Agent met mes bedreigd
SLEEN Een kompleet doorgedraaide 25 jr. inwoner van Sleen vernielde maandagavond in zijn woning de boel en bedreigde gewaarschuwde agenten die hem wilden aanhouden met een groot keukenmes. De man werd uiteindelijk met hulp van een politiehond aangehouden. Een agent deed aangifte. De man vernielde, waarschijnlijk als gevolg van overmatig drugsgebruik, in razernij diverse spullen in huis. Zijn moeder vluchtte de woning uit en buren waarschuwden de politie. Toen de agenten de man wilden aanhouden bedreigde hij een agent met een mes en vluchtte hierna de zolder op. Omdat de agenten niet veilig bij hem konden komen werd een politiehond ingezet. Uiteindelijk lukte het om de man aan te houden en hem onder hevig verzet over te brengen naar een politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten. (07-157793)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.