Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 10 juli 2007

Verdachten hennepoogst op heterdaad betrapt

Enschede

Twee Enschedeers van 19 jaar op heterdaad betrapt tijdens het oogsten van hennep.

Maandag 9 juli omstreeks 12.00 uur controleert de politie een woning aan de Wilhelminastraat in Enschede op de aanwezigheid van een hennepplantage. De 40-jarige bewoonster van het pand was even daarvoor door de parketpolitie aangehouden in verband met openstaande boetes. Door de medewerkers van de parketpolitie was daarbij in de woning een sterke weedlucht geroken.Tijdens de controle treft de politie twee 19-jarige Enschedeërs die op dat moment hennep knippen. Ze zijn beide aangehouden en meegenomen naar het bureau waar ze in verzekering zijn gesteld. De politie onderzoekt de zaak. (07-089932)

Verkeerscontrole naar aanleiding van klachten

Goor

Naar aanleiding van klachten uit de buurt, controleert politie op snelheid.

Maandag 9 juli heeft de politie op diverse plaatsen in Goor met een lasergun gecontroleerd op snelheid. Aanleiding voor de controle zijn klachten uit de buurt over te hard rijden. De controle leverde onderstaande resultaten op.

Controle snelheid aan de Spreeuwenstraat: Begin controle 09:50 einde controle 10:20 Geen overtreding snelheid.
2 x boete voor niet dragen gordel

Controle snelheid aan de Diepenheimseweg: Begin controle 10:25 einde controle 11:10 Hoogst gemeten snelheid 70 km/h 3 x boete voor te hoge snelheid

Controle snelheid aan de Deldensestraat (t.h.v. café Buddy's): Begin controle 11:15 einde controle 12:00 Hoogst gemeten snelheid 73 km/h 3 x boete voor te hoge snelheid

Controle in het centrum van Goor met speciale aandacht voor fietsen op het trottoir en parkeeroverlast. 2 x boete voor parkeren buiten de vakken.

Man bedreigd met mes

Almelo / Bornerbroek

Automobilist door bestuurder van snorfiets bedreigd met een mes op de kruising Kanaalweg / Enterstraat in Bornerbroek.

Op maandagmiddag 9 juli om ongeveer 17.55 uur wilden enkele personenauto's op de kruising Kanaalweg / Enterstraat in Bornerbroek, linksaf slaan. Op het fietspad dat naast de hoofdstraat ligt, reed een snorfietser. Deze moet voorrang verlenen aan het afslaand verkeer. Dit deed de snorfietser slechts voor de eerste twee automobilisten die links af wilden slaan.

Hierdoor ontstond bijna een aanrijding met de derde automobilist, een 25-jarige man uit Almelo. Deze sprak de snorfietser hierop aan, waarop de snorfietser opstandig werd en een mes trok. Hij bedreigde de 25-jarige automobilist met het mes. Daarop gaf de automobilist de snorfietser een trap en gebood hem het mes weg te gooien. De 25-jarige Almeloër pakte de snorfietser vast en samen vielen ze op de grond. Op het moment dat de snorfietser het mes opborg, liet de Almeloër hem los en de snorfietser vlucht op zijn snorfiets weg.

Het signalement van de snorfietser: - ongeveer 40 - 45 jaar oud - fors postuur
- vieze beige broek met groene vuile vlekken - donkere kleur snorfiets (shopper model)

De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben van de bedreiging op de kruising Kanaalweg / Enterstraat in Bornerbroek, te bellen naar de politie Twente afdeling Almelo via 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000. (07-090360)

Auto in de sloot na frontale aanrijding

Enter

Maandag 9 juli vond om 17.20 uur op de Ypeloweg in Enter een frontale aanrijding tussen twee automobilisten plaats. Eén auto raakte hierbij in de sloot.

Een 21-jarige man uit Almelo reed op maandagmiddag 9 juli om ongeveer 17.20 uur over de Ypeloweg in Enter, komende uit de richting van Enter, gaande in de richting van Wierden. Vermoedelijk was de 21-jarige tijdens het inhalen met zijn radio bezig.

Een 69-jarige man uit Enter kwam hem in zijn auto tegemoet en kon hem niet meer ontwijken. Gevolg was een frontale aanrijding, waarbij de 69-jarige man met zijn auto in de sloot terecht kwam. Deze laatste is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht. Tegen de 21-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-090346)

Politie neemt gestolen bromfiets in beslag

Enschede / Hengelo

Agenten hielden op maandag 9 juli om 10.25 uur jongens uit Hengelo aan, van 15 en 17 jaar, op verdenking van diefstal van een bromfiets.

Op genoemd tijdstip zagen de agenten twee jongens op een bromfiets, zonder helm en met een te hoge snelheid, rijden op de Weerseloseweg in Enschede.De politiemensen gaven de jongens een stopteken, om hen op hun gedrag aan te spreken. De jongens, Hengeloërs van 15 en 17 jaar, voldeden aan het stopteken. De 17-jarige gaf aan dat zij de brommer eerder in de buurt van het winkelcentrum Hasselo in Hengelo gestolen hadden. De verdachten en de bromfiets zijn hierop naar het bureau in Enschede overgebracht. De eigenaar van de bromfiets kon opgespoord worden en hij, een 18-jarige Hengeloer, bevestigde dat dit zijn bromfiets was die op zondag 8 juli aan de Fien de la Marstraat in Hengelo was gestolen.

De beide jongens zijn na verhoor heengezonden en aan hun zorgkader overgedragen. Proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt. (07-090034)

Aangehouden na veroorzaken aanrijding met drank op

Enschede

De politie hield op maandag 9 juli een 30-jarige man uit Gronau aan op verdenking van rijden zonder rijbewijs, het besturen van een auto onder invloed van alcohol en het weglopen van de plaats van aanrijding.

Oplettende getuigen meldden de politie op 9 juli om ongeveer 13.05 uur dat er op de Ekersdijk in Enschede een auto tegen een boom was gereden. De inzittenden waren er daarna lopend vandoor gegaan en de bestuurder zou op krukken lopen. Op aanwijzen van de getuigen, troffen de agenten de inzittenden op het Heldersplein in Enschede aan. Agenten vermoedden dat de 30-jarige bestuurder uit Gronau (D) alcohol gedronken had en namen hem mee naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees 2,07 promille uit. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-090178)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --