Gemeente Woerden


* Persberichten

Buurtbus lijn 505 bestaat vandaag 1 jaar

10 jul 2007
In deze periode hebben de twee buurtbusjes samen zo'n 260.000 kilometer afgelegd en ruim 22.500 passagiers vervoerd. Lijn 505 verzorgt een dagelijkse uurverbinding tussen Woerden en IJsselstein. Op het traject tussen Oudewater en Woerden vervoert de buurtbus ongeveer 60 % van de passagiers, de overige 40 % wordt tussen Cabouw en IJsselstein vervoerd.
Vrijwilligers maken succes buurtbus mogelijk
De achtpersoons buurtbusjes worden allemaal bestuurd door vrijwillige chauffeurs. Zij ontvangen alleen een vergoeding voor het woon/werk verkeer. De chauffeurs zijn verenigd in een vereniging WIJ 505: 'W' van Woerden en 'IJ' van IJsselstein. Voorzitter Gé de Gunst kijkt heel tevreden terug op de afgelopen periode:
"Het is een groot succes. Wij krijgen van passagiers ook alleen maar positieve reacties. Voor de nabije toekomst hebben we nog een aantal wensen. Zo zouden we graag nieuwere busjes willen, waarbij de passagiers de deur niet meer zelf hoeven open te doen. Een deel van die wens is al gehonoreerd door Connexxion, want inmiddels is één nieuwer busje afgeleverd. Binnenkort komt er nog een tweede bij. Daar zijn we erg blij mee".

Nieuwe chauffeurs gezocht
WIJ 505 draait inmiddels met zo'n 50 vrijwilligers. De vereniging zoekt nog nieuwe chauffeurs!
Bent u niet ouder dan 75 jaar, in het bezit van een geldig rijbewijs en lijkt het u leuk de buurtbus te besturen? Geef u dan op bij: ge.de.gunst@hetnet.nl.

Voordat u aan de slag gaat, krijgt u een medische keuring. Connexxion zorgt voor een gedegen rijopleiding en een routeverkenning. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Gé de Gunst via bovenstaand e-mail adres.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |