Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 10-07-2007

Brandstichting in woning

MAARSSEN - In de nacht van zaterdag op zondag 8 juli kwam rond 02.15 uur bij de 112 alarmcentrale een melding binnen van een brand in een woning aan het Zebraspoor (nummer 100-150). De politie was samen met de brandweer snel ter plaatse. Op dat moment had een 38-jarige bewoner de brand geblust. Hierbij heeft hij brandwonden aan zijn handen opgelopen. Op het moment dat de brand uitbrak, waren naast de man ook zijn zwangere vrouw en twee kinderen van 8 jaar aanwezig. Uit onderzoek blijkt dat de brand opzettelijk is aangestoken.

Onderzoek

Mensen die vlak voor of na de brand iets verdachts gezien hebben of een vermoeden hebben wie de dader(s) is/zijn, worden opgeroepen zich te melden bij het politie wijkteam Maarssen. Dit kan persoonlijk op het bureau aan het Bisonspoor of telefonisch via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Alcoholcontrole

WOERDEN De politie heeft aan het begin van de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 juli een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 0.00 uur tot 01.00 uur op de Spoorlaan plaats. Geen van de automobilisten had te veel gedronken. Wel werden twee bekeuringen van 75 uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Rijbewijs kwijt

ABCOUDE Een automobilist moest aan het begin van de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 juli zijn rijbewijs inleveren omdat hij te veel alcohol had gedronken.

Rond 00.50 uur controleerden politiemensen een automobilist op de Nellestein. De automobilist, een 52-jarige man uit Abcoude, rook naar alcohol. Uit de blaastest kwam naar voren dat hij veel te diep in het glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Abcouder 745 ug/l, ruim meer dan drie keer de wettelijk maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Meer dan dubbele snelheid

WOERDEN De politie heeft op maandag 9 juli van 20.30 uur tot 22.15 uur een snelheidscontrole op de Steinhagenseweg gehouden.

In die tijd passeerden 310 voertuigen de radar, 109 bestuurders (35 %) hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed meer dan het dubbele van het maximum; hij reed 104 km/u.

Vernielingen

NIEUWERSLUIS Op maandag 9 juli werd door twee Nieuwersluisers melding gemaakt van vernielingen die in de nacht van zaterdag op zondag hadden plaatsgevonden.

Op zondagochtend werden door onverlaten vernielingen gepleegd bij woningen aan de Rijksstraatweg. Bij één woning werd de brievenbus met standaard afgebroken en in de sloot gegooid. Ook werd de ruit van een tractor vernield. De 55-jarige bewoner deed aangifte. Bij zijn buurman bleek ook de brievenbus te zijn vernield. Die was met kracht tegen de voordeur gegooid: de deur overleefde het, de brievenbus niet. Tevens was een kliko in de sloot gegooid, maar raakte daarbij niet beschadigd.

De vernielingen werden in de vroege ochtend, rond 05.30 uur 06.30 uur gepleegd. Aan getuigen van deze vernielingen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

WILNIS Bij een snelheidscontrole op maandag 9 juli van 16.00 uur tot 18.00 uur op de Ir. Enschedeweg werden 40 (2 %) van de passerende 1662 bestuurders bekeurd. De overtreders reden harder dan de toegestane 80 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 113 km/u.

Met gestolen fiets langs politiebureau

MIJDRECHT Twee fietsdieven hadden op maandag 9 juli kennelijk niet gerekend op de oplettendheid van een politieman. Het tweetal werd aangehouden.

Rond 10.40 uur zag een politieman twee mannen langs het politiebureau lopen, één van de mannen was een ambtshalve bekende van de politieman. Twee minuten later zag dezelfde politieman de heren weer langs het politiebureau lopen, maar nu hadden zij een nieuw ogende fiets bij zich. De agent rook onraad en rende samen met een collega het politiebureau uit en hield de verdachten staande. Zij verklaarden de fiets te hebben gevonden. Gezien het niet erg geloofwaardige verhaal werd het tweetal aangehouden. De ambtshalve bekende verdachte was een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De ander gaf zijn personalia op, maar bij controle daarvan, bleken die vals te zijn. Uiteindelijk bleek het om een 22-jarige Pool te gaan.

De verdachten verklaarden de fiets te hebben gevonden en hem naar het politiebureau te hebben willen brengen. Daarbij was het toch wel vreemd dat het tweetal het bureau al was gepasseerd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. In het politiebureau bleek tevens dat de Poolse verdachte nog een straf van 30 dagen uit moest zitten.

Van de diefstal van de fiets is tot op heden geen aangifte gedaan. Aan de eigenaar van deze nieuw ogende Gazelle wordt verzocht aangifte van de diefstal te doen.

Blikseminslag

WILNIS Op maandagochtend 9 juli sloeg de bliksem in een woning in.

Rond 11.40 uur sloeg de bliksem in de zolder van een woning aan de Poldermeester in. Een buurvrouw zag dat er brand ontstond en rende naar de betreffende woning. Daar bleken de 13-jarige dochter des huizes en haar 79-jarige opa aanwezig te zijn. Het beginnende brandje werd door hen geblust en de buurvrouw schakelde de stroom in de meterkast uit.

De brandweer kwam ter plaatse en kon gelukkig alleen constateren dat de brand in de kiem gesmoord was. Daar het nog zeer slecht weer was, bleek het op dat moment te gevaarlijk voor de brandweer om ook een blik op het dak te werpen. Dat zouden zij doen nadat het zeer slechte was overgetrokken.

Nog geen 1 %

MONTFOORT Bij een snelheidscontrole op maandag 9 juli op de Provincialeweg N228 bleek dat nog geen 1 % van de bestuurders de maximumsnelheid van 80 km/u negeerden.

De controle vond van 15.30 uur tot 17.45 uur plaats. In die tijd werd de snelheid van 2115 voertuigen vastgelegd, 13 bestuurders (0,6 %) reden te hard. De topper passeerde de radar echter met een 50 % te hoge snelheid: hij reed 120 km/u.