Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 10-07-2007

Dodelijk aanrijding

UTRECHT - In de nacht van zondag 8 op maandag 9 juli vond op de Biltsestraatweg een ongeval plaats waarbij een man met zijn snorfiets onderuit ging en aan zijn verwondingen overleed.

De politie kreeg rond 03.35 uur een melding van een getuige. De man had een bestuurder van een snorfiets aangetroffen op de Biltsestraatweg. De bestuurder was met zijn snorfiets onderuit gegaan. Ter plaatse bleek een 36-jarige man uit Zeist vermoedelijk de macht over zijn stuur was verloren en over de kop was geslagen. Het slachtoffer bleek inmiddels aan zijn verwondingen te zijn overleden.

Fietsdief aangehouden

UTRECHT - De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen op de Oudegracht.

Getuigen belden omstreeks 20.10 uur naar de politie omdat zij een man op de Oudegracht zagen staan die een fiets probeerde mee te nemen. De politie werd gebeld. Ter plaatse troffen agenten de getuigen aan die naar de verdachte wezen. De 38-jarige man uit Utrecht had de fiets nog in zijn bezit. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT - Bij een woning aan de Anthoniedijk heeft de politie maandagmorgen en hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks 10.30 uur een onderzoek in een woning aan de Anthoniedijk ingesteld. In de woning werd in twee verschillende vertrekken een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 130 planten aangetroffen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. Alle planten en de complete apparatuur werd in beslag genomen.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT - Maandagmiddag heeft de politie op de Moezeldreef twee jongens aangehouden voor het inbreken in een auto.

Getuigen zagen omstreeks 15.05 uur twee jongens op de Cleopatradreef een inbraak plegen in een geparkeerd voertuig. Aan de hand van de opgegeven signalementen zagen agenten op de Moezeldreef drie jongens op een scooter rijden. Twee van de drie voldeden aan de opgegeven signalementen. De bestuurder kreeg een stopteken waar hij aan voldeed.

De twee verdachten - 16 en 17 jaar beiden uit Utrecht - werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tijdens de fouillering kwam uit één van de jassen een gestolen navigatiesysteem. De jongens werden voor verhoor ingesloten op het bureau. De politie onderzoekt of de jongens meerdere auto-inbraken hebben gepleegd.

Politie controleert op parkeeroverlast

UTRECHT - In de wijken Parkwijk, Langerak, Hogeweide, Het Zand en Terwijde gaat de politie extra controleren op parkeergedrag. Ook vinden de controles plaats op de bedrijventerreinen Lage Weide, De Wetering, Papendorp en de recreatieplas Strijkviertel.

De politie gaat extra controleren op het parkeren op invalide parkeerplaatsen, het parkeren met vier wielen op het trottoir en het parkeren in strijd met stilstaan verbod om zo de wijken verkeersveiliger te maken en het aantal parkeerovertredingen terug te dringen. Alle andere parkeerovertredingen zullen ook onder de aandacht blijven, maar op deze drie punten wordt de komende tijd extra gecontroleerd.