Gemeente Papendrecht

5 juli 2007

Schoolplein Wilgenhoeck wordt speelplein
Het schoolplein van openbare basisschool De Knotwilg, locatie Wilgenhoeck, wordt na schooltijd een speelplein voor buurtkinderen. Samen met de school heeft een aantal bewoners het plan bedacht om het plein doordeweeks open te stellen voor kinderen tot en met 12 jaar. Twee buurtbewoners zijn bereid gevonden het schoolhek te openen, zodat de jongens en meisjes van 15.15 uur tot 17.30 uur op het schoolplein kunnen spelen. Borden geven aan dat het schoolplein niet bestemd is voor jeugd ouder dan twaalf jaar, niet geopend is tijdens de vakanties en bevatten nog enkele spelregels. De borden worden binnenkort geplaatst en dan gaat het hek buiten schooltijd open. Dit is een proefproject, over enkele maanden wordt bezien of de openstelling van het plein kan worden uitgebreid naar de zaterdag en eventueel tijdens vakantieperioden.

Werkzaamheden en afsluitingen
De komende periode wordt gewerkt aan de dijkversterkingen vanaf Kerkbuurt 116 in de richting van de kruising met de Schoorweg. De werkzaamheden bestaan uit straatwerk en asfaltering. Alle panden blijven bereikbaar, wel wordt tijdens het asfalteren het wegvak gedurende een dag afgesloten worden. Nadere informatie hierover volgt. Het deel tussen Schoorweg (incl. de kruising met de Visschersbuurt) en Nanengat komt na de bouwvakvakantie aan de beurt. Op de kruising Rietgors/Ketelweg wordt tot en met vrijdag 27 juli gewerkt aan aanleg van een rotonde. Het verkeer wordt ter plaatse geleid door verkeersregelaars, tijdelijke voorzieningen en verkeerslichten.
In het weekend van vrijdag 13, 14 en 15 juli vinden asfalteringswerkzaamheden plaats op de rotonde en de aansluitende wegen. Dan moet met hinder voor het verkeer rekening worden gehouden. Nadere informatie volgt.

Kazernestraat: vrijdag 6 juli is de Kazernestraat van 18.00 tot 23.00 uur (gedeeltelijk) afgesloten i.v.m. een Zomeravondconcert. Steilsteven: zaterdag 7 juli is van 13.00 tot 01.00 uur de Steilsteven afgesloten tussen de huisnummers 20 t/m 22 vanwege een straatfeest. Weense Plein: het Weense Plein is zaterdag 7 juli van 17.00 tot 0.00 uur afgesloten voor verkeer vanwege een straatfeest. Bosch: het kruispunt Bosch/Veerdam is van maandag 9 juli tot en met vrijdag 27 juli afgesloten voor verkeer. Op 9 en 10 juli wordt vanaf het Oude Veer een bouwkraan weggehaald, aansluitend wordt het kruispunt vernieuwd. Deze werkzaamheden vinden vroeger plaats dan eind maart werd bekendgemaakt om de bereikbaarheid van het centrum zo optimaal mogelijk te houden.
Wanneer het werk volgens planning verloopt, is het kruispunt vrijdag 27 juli weer open voor verkeer.

Openbare vergadering commissie van advies voor de bezwaarschriften Kamer I van de bezwaarschriftencommissie houdt dinsdag 10 juli 2007 een in beginsel openbare hoorzitting in het gemeentehuis van Papendrecht. De zitting begint om 19.30 uur. Aan de orde is het bezwaarschrift dat is ingediend tegen het besluit van burgemeester en wethouders, tot weigering van een bouwvergunning voor het plaatsen van een dakkapel op het pand Wilgenhof 266 te Papendrecht. Het bezwaarschrift alsmede de bijbehorende stukken liggen voor belanghebbenden ter inzage bij bureau Beleidscoördinatie van het gemeentehuis. Wie de stukken wil inzien, kan contact opnemen met de secretaris van kamer I, mevrouw mr J.J. van Opijnen (078-6418348). Zij is bereikbaar van maandag tot en met donderdag.

Iepziekte in Papendrecht
De afgelopen periode zijn op verschillende plaatsen in Papendrecht zieke iepen gekapt. De ziekte maakt regelmatig slachtoffers, de bomen zijn - zeker met het warme weer - niet te behouden. Het blad van de iep is in de zomer fris en groen. Bij een zieke iep verkleurt het blad van geel tot bruin en valt daarna af. Dit begint met een tak, in korte tijd kan het de gehele kroon betreffen. Het beeld bestaat dan uit kale takken met nog enkele verdorde blaadjes aan de uiteinden.
De ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel (Ophiostoma ulmi) die zich via de sapstroom door de boom verspreidt. De schimmel wordt bovengronds verspreidt door de iepenspintkever, ondergronds door wortelcontact. Zieke bomen kunnen dus gezonde buren besmetten. Om dit te voorkomen worden zieke iepen zo snel mogelijk gekapt. Het hout van de zieke iepen wordt vervolgens apart vernietigd. Het is verboden om bomen met de iepziekte te laten staan of ongeschild iepen-openhaardhout te gebruiken.
Wie melding wil maken van iepziekte kan dit telefonisch doen via het gemeentelijke nummer 6418911 of via het meldformulier op de gemeentelijke website www.papendrecht.nl
Voor vragen over de ziekte kunt u terecht bij dhr. D.J.B. Sakko (beheer) via telefoonnummer 078 6418346.

Mw. Van den Hil-Bakker 100 jaar
Burgemeester bezocht donderdag 5 juli om 10.30 uur mevrouw P. van den Hil-Bakker in haar woning aan de P.S. Gerbrandystraat 17 om haar te feliciteren met haar honderdste verjaardag.
Mevrouw Van den Hil-Bekker werd geboren op 5 juli 1907 en nam na het overlijden van haar moeder reeds op 12-jarige leeftijd de zorg van het gezin (vader, zus en drie broers) op haar schouders. Op haar 24-ste trouwde ze met Cornelis van den Hil, die op de binnenvaart zand verscheepte van Hardinxveld naar Vreeswijk, Amsterdam enz. Het paar ging wonen in Cornelis' geboorteplaats Hardinxveld en kreeg zes kinderen (Pleus, Leo, Piet, Riek en de tweeling Inneke en Adrie). Na vele jaren van varen ging Cornelis werken voor Nedstaal en werd Papendrecht de woonplaats.
Inmiddels woont mw. Van den Hil 33 jaar in Residence Gerbrandy (en is daarmee de `langst dienende' bewoonster). Ze heeft 13 kleinkinderen en 15 achterkleinkinderen en neemt volgens haar kinderen altijd `met weinig of niets genoegen. Zelfs vakantie houden was niet aan haar besteed, hooguit en dagje Scheveningen, Hoek van Holland of de dierentuin; en u was al een tevreden mens. Ze heeft ook duidelijk een eigen wil en laat zich niet betuttelen, want ouderwetse pantoffels en rijden in een rolstoel is voor "oude wijven".'

____________