ID&T


Meesterlijke editie van Sensation

Foto's online

Bekijk hier de foto's

Afgelopen zaterdag 7 juli werd in een uitverkochte Amsterdam ArenA de achtste editie van Sensation gehouden. Veertigduizend in het wit geklede bezoekers waren getuige van een in alle opzichten indrukwekkend evenement, met een spectaculaire show, immense decors, acrobaten, dansers en een muzikaal programma van internationale top-djs: Mason, Erick E, David Guetta, Darren Emerson, Fedde Le Grand en Junior Jack & Kid Creme.

Sensationeel hoogtepunt van de nacht was ook dit jaar weer de megamix, een virtuoos in elkaar gezette muzikale climax vol hoogtepunten uit de housegeschiedenis en het heden, waarbij elke volgend moment van herkenning door het publiek met gejuich werd begroet. In de in alle opzichten vlekkeloze show liet de techniek alleen een van de djs in de steek.
De Britse Darren Emerson, voorheen bandlid van de groep Underworld, had de pech dat zijn laptop het aan het begin van zijn set begaf. Die valse start maakte hij later uitgebreid goed, waarna hij de zaal plat kreeg met het heftige Killing in the name van Rage Against The Machine.
De andere djs deden allemaal waar ze voor gekomen waren. Zowel Erick E en Mason (met een lekker knallende set electro-house) als de Italiaanse housemeesters Junior Jack & Kid Creme waren goed op dreef, al oogstten de Franse glamourdj David Guetta en Fedde Le Grand het meeste succes. Le Grand, vorig jaar omhooggeschoten met zijn wereldhit Put your hands up for Detroit, stond op het podium met zangeres Ida Corr, met wie hij eerder die dag ook op het Live Earth-spektakel had opgetreden.
Maar het allermooiste moment van deze Sensation was misschien wel de show Love conquers all, waarbij hartjes met bengaals vuur uit het dak dwarrelden, direct gevolgd door Donna Summers all time classic I feel love.
Ook deze Sensation bewees dat het jaarlijkse evenement in de ArenA zich met recht 'The World's Leading Dance Event' mag noemen.

Vanavond komen de foto's van 'The World's Leading Dance Event' online. En voor wie dit hoogtepunt van het jaar nog eens wil herbeleven: de Sensation DVD is binnenkort verkrijgbaar.

Geplaatst op: 09-07-2007