Gemeente Ede

Nummer 146 / Ede, 9 juli 2007

Ontvangst damkampioenen in gemeentehuis

De vijf wethouders van het Edese college van B en W ontvangen dinsdag 10 juli 2007 in het gemeentehuis van Ede tien damkampioenen. Dat gebeurt ter ere van hun prestaties. Burgemeester T. Netelenbos is afwezig vanwege andere verplichtingen.

Gerlinda Schaafsma (9) uit Lunteren werd in juni Nederlands kampioen in de Welpenklasse meisjes tot 10 jaar. Zij moest acht partijen spelen én winnen om kampioen te worden. Ook in 2006 veroverde ze het Nederlands kampioenschap in die klasse.

Schooldammen
Coen Boot, Johan Hardeman, Sjoerd Koudijs, Henno Vlastuin en Geerten Wassink uit groep 7/8 van de Eben-Haëzerschool in Bennekom hebben hun prestatie van vorig jaar herhaald. In Barneveld werd het damteam op zaterdag 9 juni Nederlands kampioen schooldammen bij de pupillen.

Het Welpenteam (groep 5/6) van de Eben-Haëzerschool in Bennekom reikte tijdens het Nederlands kampioen schooldammen in Barneveld tot een tweede plaats in de Welpenklasse. Dit team bestaat uit Gerbert Monteba, Matthijs Hardeman, Leendert Kleppe en Bart Turkenburg.
---

Noot voor de reactie: Tijdstip ontvangst: 11:00 11:30 uur. Locatie: Centrale hal, gemeentehuis, Bergstraat in Ede.

Nadere informatie bij: Afdeling Communicatie, Henk Faas, communicatie adviseur burgemeester, telefoon (0318)

68 01 38 / 06-52 48 05 28 / henk.faas@ede.nl