Politie Zeeland


W-2252-2007 Aanrijdingen in Middelburg
Maandag om 12.50 uur werd in de Statenlaan in Middelburg een 17-jarige vrouw uit Oost-Souburg aangereden door een 29-jarige Middelburgse automobilist.
De automobilist reed achter een file, veroorzaakt door een voertuig van de gemeente. De man wilde via de ventweg de file passeren. Tijdens deze manoeuvre reed hij de vrouw aan die op haar bromfiets over het, overigens voor haar verboden, fietspad reed. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Op de kruising De Ruyterstraat / Langevieleweg werd maandag om 17.20 uur een 54-jarige Middelburgse snorfietser aangereden door een 21-jarige automobiliste uit dezelfde plaats.
De vrouw reed over de De Ruyterstraat, komende uit de richting van de Poelendaeleweg. Op de kruising kwam zij in botsing met de van rechts komende snorfietser. De man kwam ten val en de bestuurster van de personenauto reed door, maar omdat getuigen het kenteken hadden genoteerd kon zij achterhaald worden. De snorfietser is met enkele kneuzingen en schaafwonden naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht. Zijn snorfiets en de auto raakten beschadigd.

O-2253-2007 Aanrijding in Kapelle
Op de Smokkelhoekweg in Kapelle werd maandag om 19.30 uur een 16-jarige inwoonster van Kapelle door een 43-jarige plaatsgenoot aangereden.
De 43-jarige automobilist reed over de Smokkelhoekweg in de richting van de Oude Rijksweg. Toen de man linksaf sloeg verleende hij geen voorrang aan de16-jarige, die op haar bromfiets over het fietspad in dezelfde richting reed. Zij kwam ten val en werd met heupklachten naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

O-2254-2007 Drie bestuurders onder invloed in dezelfde auto, Renesse
Afgelopen nacht werden drie bestuurders van dezelfde auto betrapt op rijden onder invloed.
De eerst was een 19-jarige man uit Zeewolde. Hij werd aangehouden om 03.40 uur op de Roelandsweg en had bijna 3x de toegestane hoeveelheid gedronken waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. Na zijn invrijheidstelling nam een een 20-jarige Tilburger het stuur over. Hij werd om 04.10 uur op de Lagezoom aangehouden. Ook hij had alcohol gedronken en bleek tevens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tenslotte werd om 05.30 uur de derde bestuurder, een 22-jarige Tilburger, op de Hogezoom betrapt op het gebruik van alcohol. Hij zou de auto naar de plaats van bestemming rijden, maar bleek ruim 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Ook zijn rijbewijs werd ingenomen.

W-2255-2007 Aanhouding in Westkapelle
Op de Grindweg in Westkapelle werd dinsdag om 05.20 uur een 24-jarige Tilburger aangehouden.
De man had, onder invloed van alcohol, op een parkeerplaats over een auto, waarin de bestuurder zat, gelopen. De auto was daarbij beschadigd. Toen de Tilburger van de auto sprong, viel hij en brak zijn sleutelbeen. Hij werd behandeld in het ziekenhuis in Vlissingen. De man is bereid de schade te vergoeden.

---- --