Nieuwe opleidingen BredeSchool en techniek

dinsdag 10 juli 2007

In Zwolle begint in september de opleiding Medewerker BredeSchool in een combinatiefunctie. Technika 10 komt opnieuw met de starterscursus Techniek op de eigen basisschool.

Techniek in de klas.

Vanaf het komende schooljaar biedt Landstede Beroepsopleidingen in Zwolle de niveau 3 en 4- opleiding Medewerker Brede School in een combinatiefunctie aan. De opleiding is bedoeld voor medewerkers van een BredeSchool. Van de conciërge, die naast zijn eigen werkzaamheden ook naschoolse activiteiten wil organiseren tot de pedagogisch medewerker die ook onderwijsassistent wil worden en de basisschooldirecteur die meer van de buitenschoolse opvang wil weten. Vanaf september starten vijftien BredeSchoolmedewerkers de opleiding bij Landstede. Een opleiding voor directeuren is op hbo-niveau en zal later van start gaan evenals een niveau 2-opleiding die nog in ontwikkeling is.

Technika 10 komt ook komend schooljaar met de cursus Techniek op de eigen basisschool. In één middag leren leerkrachten van de groepen 3 tot en met 8 kijken door een technische bril. Zaterdag 3 november houdt Technika 10 in het Vader Rijn College in Utrecht een Open Schooldag voor leerkrachten PO, docenten VO, techniekcoördinatoren, medewerkers kinderopvang, Technika 10-begeleidsters, ouders en studenten. Er worden zeven praktische cursussen op het gebied van techniek- en ict-onderwijs aan geboden.
Voor informatie klik hier.

Voor meer informatie over deze en andere opleidingen klik hier.