Gemeente Soest

Soest-Zuid

Datum: 08/06/2007

Wijkschouw Soest-Zuid op 10 juli

Op dinsdag 10 juli vindt er 's avonds een wijkschouw plaats in de wijk Soest-Zuid (waaronder Soestduinen en de Birkt). Bewoners van die wijk kunnen hiervoor punten indienen.

Bij de schouw zullen leden van het recent opgerichte Wijkbeheerteam Soest-Zuid, de wethouders Lemmen en Krijger, de wijkagent, de wijkcoördinator en medewerkers van de gemeente op het gebied van groen en verkeer aanwezig zijn.

Bewoners van Soest-Zuid die vragen, ideeën of opmerkingen over de verbetering van de openbare ruimte of de leefbaarheid van hun wijk hebben, kunnen deze tot en met 22 juni bij voorkeur per e-mail melden bij wijkcoördinator Benike van der Ploeg, ploeg@soest.nl of per brief: gemeente Soest, postbus 2000, 3760 CA Soest, tel. 035 6093715.

Graag bij de melding naam, adres, evt. mailadres en telefoonnummer vermelden.

Bewoners woonachtig in het verenigingsgebied van de Bewonersvereniging Soest-Zuid kunnen hun punten ook kwijt bij de Bewonersvereniging (zie www.soest-zuid.nl). De vereniging zorgt er dan weer voor dat deze punten bij de gemeente terecht komen.

Een wijkschouw is een rondgang door een wijk. Bewoners of vertegenwoordigers van instanties die actief zijn in een wijk, nemen het initiatief om aan gemeente en politie plekken te laten zien waarbij zaken in de openbare ruimte kunnen worden verbeterd. Dit kan gaan over bijvoorbeeeld veiligheid, het (onderhoud van het) groen, bestrating, het schoon houden van de buurt en verkeerssituaties. Groot voordeel van de wijkschouw is dat zaken veelal rechtstreeks kunnen worden besproken met betrokken vertegenwoordigers van instanties.

Melders van punten dienen wel aan de schouw deel te nemen. Zij ontvangen voorafgaand aan de schouw nog een definitieve uitnodiging en de route die gezamenlijk zal worden aangehouden.

De wijkschouw zal per fiets worden gedaan. Indien het aantal gemelde punten te veel blijkt voor één avond, zal nog een wijkschouw worden gepland op een andere datum. U ontvangt hierover dan nog bericht.

Meldpunt woonomgeving

N.B.: Meldingen over dagelijks onderhoud van de woonomgeving (zoals losliggende stoeptegels, overhangend groen) horen niet in de schouw thuis. Hiervoor kunt u gebruik maken van het digitaal meldingsformulier. Zie: Hoe te melden?

Een melding bij het Meldpunt Woonomgeving wordt binnen 5 werkdagen verholpen, zoniet dan krijgt de melder binnen 5 werkdagen bericht over de planning van de afhandeling)

Lees de gehele of een geselecteerde tekst voor.