Apotheker deelt zorg Inspectie Gezondheidszorg over internetfarmacie

09/07/2007 17:09


KNMP


Apotheker deelt zorg Inspectie van de Gezondheidszorg over internetfarmacie
Start campagne digitale dienstverlening apotheek

Den Haag, 9 juli 2007 - Vandaag starten apothekers in Nederland een nieuwe campagne om het publiek bewust te maken van het belang om naar de eigen apotheek te gaan. Deze heeft namelijk een volledig overzicht van medicijnen; overlegt met de huisarts en bezorgt aan huis. Er wordt nadrukkelijk gewezen op het feit dat de apotheek om de hoek ook een website heeft.

De Inspectie van de Gezondheidszorg uitte onlangs zijn zorgen en waarschuwde het publiek voor het gevaar van het bestellen van medicijnen via internet. De beroepsorganisatie van apothekers KNMP deelt de zorgen van de Inspectie als het gaat om apotheken die uitsluitend via internet werken.

Tegelijkertijd is het duidelijk dat het publiek behoefte heeft aan online informatie en de mogelijkheid om medicijnen via internet te bestellen. De eigen apotheek voorziet op een veilige en betrouwbare manier in deze behoefte door patiënten een website te bieden als aanvulling op de bestaande zorg- en dienstverlening. Websites van apotheken voldoen aan de daarvoor geldende kwaliteitsnormen.

De radiocampagne wordt uitgezonden in juli, augustus en september op Radio 1, Radio 2, Sky Radio, Radio 538, Arrow Jazz en Arow Rock Radio en alle regionale zenders.