Oranje Fonds besteedt ruim 1,2 miljoen euro aan Limburgse samenleving

09/07/2007 15:36



Oranje Fonds




Het Oranje Fonds stelde het afgelopen jaar ruim 1,2 miljoen euro ter beschikking aan 93 projecten in de provincie Limburg. Deze projecten leveren een bijdrage aan een betrokken samenleving en het bevorderen van sociale cohesie.

Naast bijdragen voor renovatie en inrichting van buurtcentra, dorpshuizen en peuterspeelzalen, ondersteunde het Oranje Fonds ook andere bijzondere projec-ten in Limburg. Zo ontving Stichting Partners in Welzijn te Geleen 150.000 euro voor hun project Bezoekvrouwen om allochtone vrouwen wegwijs te maken in de samenleving. Stichting Wel.kom in Venlo ontving 15.000 euro voor hun project om ouderbetrokkenheid en participatie te bevorderen. Daarnaast ging er 1.300 euro naar het project 'Je schopt het verder met voetbal' van Stichting SWE Wel-zijnswerk te Echt. Tenslotte ontving Stichting Het Chrysantenveld uit Geleen een Appeltje van Oranje 2006 voor hun bijzondere buurtinitiatief. Projecten waardoor mensen elkaar ontmoeten en een plek vinden in de samenleving.

In 2007 investeert het Oranje Fonds extra in maatjesprojecten. Dit is een verza-melnaam voor alle projecten waarbij een vrijwilliger 1-op-1 gekoppeld wordt aan een deelnemer en gedurende enige tijd als coach, mentor of maatje optreedt. Onder de noemer 'De Beste Maatjes' zet het Oranje Fonds groots in op het sti-muleren en versterken van deze projecten. De komende vier jaar is hiervoor
16 miljoen euro beschikbaar.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar be-steedt het ongeveer 22 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samen-leving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samen-leving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Màxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.