Deventer senioren laten massaal van zich horen

09/07/2007 09:38



Salland Verzekeringen




Deventer - Ouderen uit 10 verzorgingshuizen in Deventer sturen de komende dagen massaal briefkaarten naar familie en bekenden. Vrijdag leverden vrijwilligers van Salland verzekeringen en Mailstreet 1700 briefkaarten af bij de woon- en zorgcentra voor ouderen. Iedere oudere kreeg een setje unieke briefkaarten waarin een eigen portretfoto is verwerkt. Salland verzekeringen en Mailstreet werkten voor deze gelegenheid samen 'omdat het belangrijk is dat senioren in de zomermaanden niet worden vergeten'.

Uit onderzoek van het Nationaal Fonds Ouderenzorg blijkt dat veel ouderen tijdens de zomerperiode minder aanloop hebben van familie en bekenden. Een extra aanmoediging in de vorm van een ludieke briefkaart kan de drempel verlagen om toch eens een extra keertje te komen buurten in het verzorgingshuis van opa of oma. Van de briefkaarten wordt dankbaar gebruik gemaakt, niet in de laatste plaats omdat de postzegels ook worden aangeboden door Salland verzekeringen. De reacties van de verzorgingshuizen en bewoners zijn buitengewoon positief, wat reden is om deze actie volgend jaar te herhalen.

Het initiatief is een voortvloeisel uit de Vergeet-me-niet Dag die 24 juni plaatshad. Deze dag valt traditiegetrouw op de eerste zondag van de zomer. De Vergeet-me-niet Dag is een landelijk initiatief van het Nationaal Fonds Ouderenhulp en wordt georganiseerd om de aandacht te vestigen op het feit dat veel ouderen in de zomer alleen zijn, omdat hun naaste familie op vakantie is.