Lonen stijgen met 3,45%

09/07/2007 09:11



Lensink van Berkel BV




- Werkelijke salarisstijging hoger dan de verwachte salarisstijging. Opwaartse druk zal gezien de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt continueren.

- Meer investeringen in opleidingen: opleidingsbudget, uitgedrukt als percentage van de loonsom, gestegen naar 4,7%. Opleiden wordt een steeds belangrijker onderwerp binnen organisaties.

- Als reactie op de schaarste op de arbeidsmarkt zullen steeds meer organisaties hun beloningsbeleid naar verwachting aanpassen en aantrekkelijker maken.

Amstelveen, 9 juli 2007 - Afgelopen jaar stegen de lonen meer dan verwacht met gemiddeld 3,45%. De stijging liep uiteen van 3,22% voor senior management tot 3,68% voor een ondersteunend medewerker. Dit blijkt uit de Beloningsindex 2007, het jaarlijks terugkerende en snelstgroeiende beloningsonderzoek van ADP Nederland en Mercer Human Resource Consulting. Het onderzoek naar de salarisverhoudingen en arbeidsvoorwaarden in Nederland betreft meer dan 100 verschillende functies van (middel)grote bedrijven en instellingen. Dit jaar namen meer dan 500 organisaties deel aan het onderzoek. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in de Beloningsmonitor 2007. Verder blijkt uit het onderzoek van ADP en Mercer dat de algemeen directeur met 106.500 euro het meest betaald krijgt en een schoonmaker met 21.800 euro het minst. Er is uitgegaan van het basissalaris (op mediaanniveau) dat bestaat uit het overeengekomen bruto jaarsalaris, inclusief vakantiegeld, eventuele 13e maand en vaste bonus.

Hogere stijging dan verwacht
Net als vorig jaar is de werkelijke stijging (3,45%) hoger dan de verwachte stijging. De deelnemende organisaties van vorig jaar verwachtten destijds een toename van 2,61%. Dit is een verschil van bijna 1%. De sterkste stijging deed zich voor in de sectoren bouw en financiële dienstverlening, beiden stegen met meer dan 4%. De deelnemende organisaties verwachten voor volgend jaar een stijging van gemiddeld 2,7%.

Schaarste op de arbeidsmarkt
Als gevolg van de huidige schaarste op de arbeidsmarkt heeft 58% van de deelnemende organisaties problemen met het werven van personeel. Een kwart van deze organisaties heeft het beloningsbeleid naar aanleiding van deze problemen aangepast.
Van de 42% die geen problemen van schaarste op de arbeidsmarkt ondervindt, verwacht 19,4% dit probleem wél in 2008 te hebben.
De functiefamilies waarbij de meeste problemen worden ondervonden in het werven van personeel zijn techniek & onderhoud, productie en verkoop.

Personeelsvoorzieningen
Net als in 2006 is het opleidingsbudget, uitgedrukt als percentage van de loonsom, gegroeid. Deze liep op van 3,3% in 2006 naar 4,7% in 2007. Het opleiden van werknemers is een belangrijke kwestie binnen organisaties. Niet alleen om medewerkers aan te trekken, maar ook om deze te behouden.
De toename van de personeelsvoorziening fiets van de zaak is wellicht een gevolg van de aandacht voor gezondheid van medewerkers binnen organisaties.
Van de huidige pensioensystemen bieden de meeste organisaties (59,1%) een middelloonregeling aan. Van de organisaties met een pensioenregeling kent 65,2% een vrijwillige bijspaarmodule.
Voor de ziektekostenverzekering komt bij 93,3% van de organisaties, die een dergelijke verzekering aanbieden, zowel de medewerker als de gezinsleden in aanmerking voor de verzekering. De gemiddelde premiekorting van de collectieve ziektekostenverzekering is 8,7%

Variabele bonus
De populariteit van de variabele bonus blijft aanhouden. Van de deelnemende organisaties, kent bijna 60% een variabele bonus toe aan hun medewerkers. Maar liefst 68,2% van de operationele medewerkers komt hiervoor in aanmerking. Voor het directieniveau is dit 86,4%. Voor 2007 verwacht 25,5% van de deelnemende organisaties een toename van het aandeel variabele bonus en 9,4% een afname.

De Beloningsindex
De Beloningsindex is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beloningsstatistiek en wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband van ADP Nederland en Mercer Human Resource Consulting. De resultaten van het onderzoek, uitgesplitst voor meer dan 100 veelvoorkomende functies in Nederland, verschijnen in de Beloningsmonitor, een uitgave van Performa Uitgeverij. Aan de Beloningsindex werkten dit jaar meer dan 500 (middel)grote organisaties in diverse industrieën en bedrijfstakken mee. Voor meer informatie zie www.beloningsindex.nl.

ADP Nederland
Meer dan een miljoen werknemers in Nederland krijgen iedere maand hun loonstrook van ADP Nederland BV. Hun aantal stijgt ieder jaar. ADP groeit namelijk gestaag en kent steeds meer grote organisaties als klant. ADP ontwikkelt al 50 jaar systemen en services voor salaris-, benefits- en personeelsadministraties én verzorgt de verwerking daarvan in het eigen, uitstekend beveiligde, computercentrum. In Nederland is ADP veruit het grootste bedrijf met dit specialisme.
ADP Nederland BV is een dochteronderneming van het beursgenoteerde Amerikaanse concern Automatic Data Processing Inc. Wereldwijd heeft ADP 570.000 klanten en verwerkt voor meer dan 32 miljoen werknemers salarissen. De mondiale omzet bedraagt ruim 7 miljard US-dollar.
Kijk voor meer informatie ook op www.adp.nl en www.adp.com

Mercer Human Resource Consulting
Mercer Human Resource Consulting is een mondiaal bedrijf dat werkt aan het optimaliseren van de werkgever-werknemersrelaties bij haar klanten. Mercer adviseert haar klanten op het gebied van employee benefits. Wereldwijd heeft Mercer meer dan 15.000 werknemers in 42 landen in dienst. In Nederland werken bijna 400 mensen in Amstelveen, Rotterdam, Arnhem, Groningen en 's-Hertogenbosch. Mercer is onderdeel van de Mercer Consulting Group, een volledige dochteronderneming van Marsh and McLennan Companies, die aan de beurzen van New York, Chicago, Pacific (San Francisco) en Londen staat genoteerd (tikkersymbool: MMC).