Arcadis NV



Arnhem/Leidschendam, 9 juli 2007

ARCADIS en Fugro wisselen bedrijfsonderdelen uit

Ter versterking van de eigen kernactiviteiten hebben Fugro en ARCADIS enkele bedrijfsonderdelen van elkaar overgenomen in België, Frankrijk en Duitsland.

ARCADIS nam de milieuadvies activiteiten van de werkmaatschappij Fugro België N.V. over. Deze specialistische activiteiten passen in mindere mate in het dienstenpakket van Fugro en sluiten goed aan bij ARCADIS, die marktleider is in België op het gebied van milieuadvies. Het gaat om zeven medewerkers en een jaaromzet van circa EUR 0,6 miljoen. Fugro blijft actief in het verzamelen en interpreteren van bodemgegevens voor een aantal milieuprojecten in België, via de Fugro-vestigingen in Duitsland.

Fugro heeft twee ARCADIS-dochters overgenomen in Frankrijk en Duitsland die zijn gespecialiseerd in geotechnisch onderzoek en laboratoriumactiviteiten. In Frankrijk gaat het om dochteronderneming Sobesol, met vestigingen in Parijs, de Franse Alpen en nabij Marseille. Bij dit onderdeel zijn circa 70 medewerkers actief. De jaaromzet bedraagt circa EUR 7,5 miljoen. Sobesol zal zich aansluiten bij de zeven bestaande vestigingen van Fugro Geotechnique S.A., met hoofdkantoor in Parijs.

In Duitsland kocht Fugro de ARCADIS-dochter LGU, Darmstadt, met circa twaalf medewerkers en een jaaromzet van EUR 1 miljoen. Fugro versterkt hiermee haar positie in het 'Rhein-Main'-gebied, alsmede in het zuiden van Duitsland. De onderneming gaat deel uitmaken van Fugro Consult GmbH in Berlijn.

Voor ARCADIS vallen de geotechnische activiteiten van Sobesol en LGU buiten de kernactiviteiten advies en project management. Fugro kan met de overname van de expertise en medewerkers van ARCADIS haar marktpositie in beide landen verstevigen.

Alle transacties werden in het eerste halfjaar van 2007 afgerond. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Contact
Joost Slooten
Tel. 026-3778604
j.slooten@arcadis.nl