Ingezonden persbericht


JUNIOR STROUS IN KANSRIJKE POSITIE OP TORONTO UIT WEDSTRIJD GETIKT

TORONTO, CANADA, 08 JULI 2007 ­ Junior Strous heeft zijn uitstekende vierde plaats in de kwalificaties op het stratencircuit van Toronto (Canada) niet weten om te zetten in een goed resultaat. De Wassenaarder, die in de openingsfase zelfs een aantal ronden aan de leiding lag, werd in de tiende ronde tijdens een safetycar situatie van achteren geraakt. Met een kapotte rechter voorwielophanging moest hij de wedstrijd voortijdig staken. In de stand om het kampioenschap staat de debutant na acht races op de veertiende plaats met 71 kampioenschappunten. In het 'Rookie of the Year' klassement bezet de Condor Motorsports-coureur de zevende positie met evenveel punten.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
Junior Strous verkende op vrijdagmorgen het 2,824 meter lange stratencircuit. De 21-jarige rijder zat meteen goed in zijn vel en zette een keurige zevende tijd op de chrono's. In de eerste kwalificatie ging het jonge talent voor een toppositie en was continu in de voorste regionen terug te vinden. Hij moest vooral opletten op de hobbels in de remzones, omdat het circuit nauwelijks uitloopstroken kent. Ook in deze tijdtraining zat Strous er telkens goed bij. Met een tijd van 1:06.343 eindigde hij op de zesde plaats. Deze lijn wist de rijder met startnummer 16 op zaterdagmorgen goed door te trekken. Hij belandde in de tweede training opnieuw op de zesde plaats. In de beslissende kwalificatie moest het gaan gebeuren voor Strous, die op het hobbelige en gladde stratencircuit aardig zijn draai had gevonden. Ondanks dat hij tweemaal van de baan was geschoten eindigde hij pal achter zijn teamgenoot Franck Perera op een uitstekende derde plaats. Doordat Jonathan Bomarito op vrijdag een snellere tijd had neergezet, moest Strous de race als vierde aanvangen. Voor Strous was dit tevens de beste startpositie uit zijn Champcar Atlantic carrière.

RACE:
Op zondagmiddag kwam Strous goed uit de startblokken. Hij wist direct door te stoten van de vierde naar de tweede plaats. Na de neutralisatie in de openingsronde behield Strous zijn plaats goed vast. Wanneer de regen het stratencircuit van Toronto een aantal ronden later blank had gelegd, pakte Strous bij deze gelegenheid brutaal de leiding. De race werd zelfs tijdelijk stilgelegd door het hevige noodweer. Na de regenonderbreking van vijftien minuten werd de race achter de safetycar weer hervat. Strous moest hierbij een paar posities prijsgeven. Na een aantal ronden kwam de safetycar opnieuw op de baan door een crash, waarbij drie rijders waren betrokken. Strous reed rustig achter de safetycar aan, totdat hij plotseling door een andere deelnemer van achteren werd geramd. Zijn achterwielophanging werd daarbij zwaar beschadigd. Na tien ronden reed Strous terug naar de pitstraat, maar het team kon het euvel aan zijn bolide niet meer repareren. Hier eindigde de race voor Strous. Dit betekende een flinke streep door de rekening van de Nederlander die de kansen op het podium als sneeuw voor de zon zag verdwijnen.

JUNIOR STROUS: "Ik ben zwaar teleurgesteld want dit is nu al de tweede keer binnen een week dat ik tijdens een safetycar situatie van achteren wordt geraakt. Ik ben in een kansrijke positie geëlimineerd want een podiumplaats behoorde absoluut tot de mogelijkheden. Ik zit nu even in de hoek waar de klappen vallen. De pijn aan mijn pols wordt namelijk ook steeds heviger. Een volgende operatie is hierdoor onvermijdelijk. Ik vlieg nu weer naar Nederland waar ik komende dinsdag zal worden geopereerd."

Resultaten Champ Car Atlantic, Toronto, Canada (zondag, 08 juli 2007):
01. Franck Perera, Condor Motorsports, 1:04:54.529
02. John Edwards, Red Bull Team Forsythe, + 06.056
03. Raphael Matos, Sierra Sierra Enterprises, + 07.998
04. Giacomo Ricci, Conquest Racing, + 12.702
DNF. JUNIOR STROUS, CONDOR MOTORSPORTS, + 10 ronden

Kampioenschapstand na 8 race:

01. Raphael Matos, Sierra Sierra Enterprises, 228 punten
02. Franck Perera, Condor Motorsports, 197 punten
03. Robert Wickens, Red Bull Team Forsythe, 178 punten 14. JUNIOR STROUS, CONDOR MOTORSPORTS, 71 PUNTEN

Stand Rookie of the Year na 8 race:

01. Franck Perera, Condor Motorsports, 197 punten
02. Robert Wickens, Red Bull Team Forsythe, 178 punten
03. Giacomo Ricci, Conquest Racing, 125 punten 07. JUNIOR STROUS, CONDOR MOTORSPORTS, 71 PUNTEN

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Fotografie: USA LAT Photographic. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen wij u graag naar Junior Strous' officiële website www.juniorstrous.com of u kunt contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com).