KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

9-7-2007

Sven en Kalle Coster vliegen naar de eerste plaats

De broers Coster lieten vandaag de wereldtop in de 470 klasse zien dat risico nemen betaalt. In de tweede race van het Wereldkampioenschap in de 470 klasse lagen ze op de tiende plaats in stormachtige condities op de beruchte baan vijf. De Engelse favorieten Rogers/Glanfield braken hun mast en dat was het sein voor de Nederlanders om hun spinnaker te hijsen. Ze vlogen van plaats tien naar de overwinning in race vier.

wedstrijden van hun carrière. Het was ongelofelijk, zegt Sven Coster. Boten sloegen om aan de wind. Rogers breekt zijn mast. Toen zei ik tegen Kalle wij hijsen de spi. Hij keek me aan..... Er stonden golven, niet normaal. Ik zei tegen Kalle in de trapeze blijven staan. Jij bent een soort backstag. Het was echt kicken. Toen we over de finish voeren stonden de tranen in mijn ogen.

Bondscoach Jaap Zielhuis was op de baan aanwezig en was uitgelaten. Ik heb genoten. Dit zijn mannen met ballen. Echt fantastisch wat ze gedaan hebben.

Onder andere dankzij deze risicovolle actie schieten deze Delta Lloyd Kernploeg leden van een zestiende naar een vierde plaats in het algemeen klassement. De eerste race van de dag eindigden de mannen op een tweede plaats. Ze zeilden een knappe race. Alleen hun Engelse rivaal Rogers bleef hun voor.

Sven Coster let nog niet teveel op de ranglijst. We zijn pas vier wedstrijden bezig. Maar we hebben wel enorm genoten en het gaat goed.