Gemeente Schiedam


Juli

De raadscommissies vergaderen.

09 juli 2007

Agenda

Maandag 9 juli 2007 Commissie Samenleving en Bestuur 20.00 uur secr. dhr. B.T. de Winter, tel. 010-2465853 e-mail: bt.d.winter@schiedam.nl

Dinsdag 10 juli 2007 Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer 20.00 uur secr. dhr. J. Pegtel, tel. 010-2465336 e-mail: j.pegtel@schiedam.nl

Woensdag 11 juli 2007 Voortzetting Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer
20.00 uur secr. dhr. B.T. de Winter, tel. 010-2465853 e-mail: bt.d.winter@schiedam.nl

Tijdens deze commissievergaderingen komt onder andere aan de orde :

Commissie Samenleving en Bestuur

* Initiatiefvoorstel oprichting Schiedamse Poort Dit is een voorstel van de PvdA-fractie. Door onder andere het verbinden van aanwezige voorzieningen wordt beoogd een nauwere verbinding te leggen tussen het toeristisch/recreatieve aanbod van de stad en dat van het landelijk gebied Midden-Delfland.
* Toekomstvisie Schiedamse Zwembaden
Voorgesteld wordt om de samenwerking tussen de zwembaden Zuid en Groenoord te intensiveren en in een later stadium over verdere maatregelen te praten.

* Nota Dierenwelzijn
Aan de commissie wordt gevraagd om in te stemmen met de beleidsnota Dierenwelzijn.

Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer

* MER Schieveste
Voorgesteld wordt om de concept MilieuEffectRapportage (afgekort MER) en het Voorontwerp bestemmingsplan vrij te geven voor het zogenaamde artikel 10 BRO overleg. (BRO staat voor Besluit op de Ruimtelijke Ordening.) De inhoudelijke discussie komt weer op de agenda na de inspraak.

* Monopole voorlopige rapportage marktverkenning Het betreft hier de voorlopige rapportage over de marktverkenning. Het college van burgemeester en wethouders verzoekt de commissie haar zienswijze hierover te geven en om uitstel voor een definitief besluit.

* Initiatiefvoorstel gratis openbaar vervoer Schiedam Dit is een voorstel van de PvdA-fractie. De commissie zal hierover van gedachten wisselen.

* Voorjaarsnota
Deze nota geeft een overzicht van de wijzigingen in de ramingen als gevolg van nieuwe inzichten en nieuw beleid voor 2008 en eventuele gevolgen voor toekomstige jaren.

* Voortgang doorontwikkeling ONS-groep
Een onderdeel van dit plan is dat het beleid en de regie van het beheer van de openbare ruimte weer bij de gemeente wordt gepositioneerd.

* Verordening op de Warenmarkten
Door vaststelling van deze verordening wordt ondermeer besloten de weekmarkt op de Lange Kerkstraat, het Land van Belofte en het Stadserf te houden.

Informatie
Deze openbare commissievergaderingen vinden plaats in de Aleidazaal van het Stadskantoor, Stadserf 1.
Raadscommissies adviseren de gemeenteraad over stukken die in de raadsvergadering aan de orde komen. U kunt de vergaderingen van de raadscommissies bijwonen en bij raadsvoorstellen het woord voeren. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiepunt in de Stadswinkel. Klik hier voor de agendas. Voor verdere informatie kunt u terecht bij de commissiesecretarissen.