Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 9 juli

BREDA, 9 juli 2007

Mannen aangehouden voor bezit GHB

ETTEN-LEUR: Beveiligingspersoneel hield op zondagmiddag meerdere personen aan bij een dancefestival in het Oderkerkpark. De politie nam de verdachten over.
Een 23-jarige inwoner van Etten-Leur werd bij de ingang gecontroleerd en men ontdekte het flesje GHB. De verdachte deed afstand van de drugs. Een 20-jarige man uit Teteringen had twee verpakkingen met daarin vermoedelijk cocaïne.
Even na 23.00 uur is een 23-jarige Bredanaar aangehouden. Hij was in bezit van een kleine hoeveelheid harddrugs. Vermoedelijk ging het om speed en GHB.
De drugs zijn in beslag genomen voor onderzoek. De verdachten zijn allen na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. Aan het begin van de avond is een 21-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. De man was in bezit van ruim 20 verpakkingen harddrugs, vermoedelijk cocaïne. Hij is in verzekering gesteld. De drugs zijn voor onderzoek in beslag genomen.

Omstreeks 19.00 uur kreeg een 19-jarige man uit Hoeven een kopstoot van een onbekende. De onbekende gaf de Hoevenaar een kopstoot. De politie hield een 22-jarige man uit Lage Zwaluwe aan. Volgens zijn verklaring viel de 19-jarige man hem en zijn vriendin lastig. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen.

Tweetal aangehouden na rijden zonder rijbewijs

BREDA: De politie zag op maandag omstreeks 05.30 uur een auto vanaf een oprit aan de Epelenberg rijden. Bij het passeren van de auto bleef deze achteruit rijden en stopte niet voor het passerende verkeer. De politie besloot de bestuurder te controleren, maar deze reed met hoge snelheid weg. De man reed de Bijvang op. Vervolgens betrad de bestuurder een woning en kwam even later weer naar buiten. De 28-jarige Bredanaar is aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. Bij zijn aanhouding bemoeide een 31-jarige man uit Breda zich met de aanhouding. Hij mishandelde hierbij een politiemedewerkster. De twee zijn verhoord en ingesloten.

272 bekeuringen voor snelheidsovertreding

BREDA: De politie hield op zondag tussen 17.15 en 22.45 uur een snelheidscontrole aan de Tilburgeseweg. 272 van de 752 bestuurders overtraden de maximum snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 149 km/u. Eén motorrijder reed met een snelheid van 143 km/u langs de controle en reed vervolgens door het rood. Hiervoor krijgt hij nog een bekeuring.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie hield even na 01.00 uur op maandag een 43-jarige man uit Etten-Leur aan in een woning in Etten-Leur Noord. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vrouw, een 39-jarige vrouw uit Etten-Leur, te hebben mishandeld en vernielingen te hebben gepleegd in de woning. De man had een ruit van het pand vernield en was de woning binnen gekomen. Hierna had hij de vrouw geduwd. Ze hield hieraan letsel aan haar arm over. De man is in verzekering gesteld. Van de vrouw is aangifte opgenomen van huiselijk geweld.

Twee aanhoudingen i.v.m. harddrugs

ETTEN-LEUR: De politie hield op maandag rond 01.45 uur een 26-jarige vrouw en een 28-jarige vrouw uit Zutphen aan voor drugsbezit en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De 26-jarige vrouw is ook aangehouden voor rijden onder invloed van verdovende middelen. De twee werden in een auto op de Rijksweg A 58 staande gehouden . In de auto werd cocaïne en MDMA gevonden. De drugs zijn in beslag genomen. De bestuurster, de 26-jarige vrouw uit kreeg een rijverbod van 24 uur en haar rijbewijs is ingevorderd. Van haar is bloed afgenomen. Na verhoor zijn beide verdachten met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man beroofd van geld

BREDA: Op maandagochtend is om 04.30 uur een 21-jarige man uit Breda beroofd in de Doelsteeg. Hij werd aangesproken door een groep van ongeveer 4 jongens. Op een gegeven moment kreeg hij een aantal harde schoppen en klappen. De jongens hebben een geldbedrag van de Bredanaar weggenomen. De politie bracht het slachtoffer naar de huisartsenpost, nam aangifte op en stelt een onderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg