Amsterdam Oud Zuid


Vernieuwd Stadionterrein geopend!

Woensdag 4 juli is het vernieuwde Stadionterrein rondom het Olympisch Stadion geopend. Stadsdeelvoorzitter Egbert de Vries en directeur Stichting Olympisch Stadion, Hans Lubberding, hebben symbolisch de laatste steen gelegd. Met de ingebruikname van het vernieuwde terrein voegt het stadsdeel een nieuwe plek van ontmoeting voor jong en oud toe aan het Olympisch Gebied. Ook werd het Cruyff Court 'Olympisch Stadion' officieel in gebruik genomen.

Opening Stadionterrein

De hele middag waren er volop activiteiten voor kinderen op het Stadionterrein. Met onder andere een cheerleading workshop, glittertattoos, panna knockout, streetdance, capoeira workshops en een Indianenspel. De weergoden waren die dag helaas niet goed gezind, want de regen kwam af en toe met bakken uit de hemel. Gelukkig kon dat voor de kinderen de pret niet drukken en werd er fanatiek meegedaan tijdens de verschillende workshops.

Egbert de Vries is trots op het vernieuwde terrein. Verrijkt met een Cruyff Court, een jeu de boules baan, volleybalstrand, zitcirkels en niet te vergeten de stijlvolle kunstzinnige lichtmasten rondom het stadion.

Stadionterrein opening

Foto's: Ingrid de Groot