Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (9/7)

OOSTERHOUT NB, 9 juli 2007

Man verdacht van betrokkenheid bij woninginbraak

RIJEN: De politie heeft vannacht omstreeks 03.50 uur dankzij een alerte getuige, een 19-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een woninginbraak aan de Laagstraat. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie is nog op zoek naar de twee mededaders.

De politie kreeg een melding dat drie mannen op verdachte wijze goederen aan het inladen waren in een auto. Ter plaatse zagen de agenten dat een naar later bleek 19-jarige Bredanaar weggedoken op de achterbank van de auto zat. Van de twee andere personen waarover de melder het had, was geen spoor te bekennen. De politie trof in de auto een LCD scherm en een computer met twee schermen aan. Hierop is de verdachte aangehouden. Bij verder onderzoek in de omgeving werden door een politiehond nog enkele tassen met diverse goederen aangetroffen. Vermoedelijk zijn de spullen afkomstig van een woninginbraak de Laagstraat. Vanmorgen werd daar een inbraak ontdekt. De dieven waren binnen gekomen door de achterdeur te forceren. Vandaag is een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Ook wordt een sporenonderzoek ingesteld. De politie is nog op zoek naar twee mededaders van de verdachte.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

DONGEN: Zondagmiddag is omstreeks 15.30 uur ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Eindsestraat. De dieven hebben onder meer een digitale camera en een computer met toebehoren gestolen. De toegang tot het gebouw is verkregen door op een steiger te klimmen, waarna op de 1^e verdieping een raam is ingeslagen. Vervolgens werd de kantoorruimte doorzocht. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Politie houdt snelheidscontrole

GILZE: Zondagmiddag is tussen 15.00 en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Langenbergseweg. De snelheid van 1457 passanten werd vastgelegd. Daarvan waren er slecht 12 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 111 km / uur, terwijl ter plaatse 80 km / uur is toegestaan.

Man aangehouden ter zake bedreiging

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.30 uur een 33-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen van een echtpaar (47 en 49 jaar) uit Raamsdonksveer. Hij zou beide slachtoffers meerdere keren telefonisch bedreigd hebben met de dood. Hij is in verzekering gesteld. De bedreigingen hebben verband met de caféruzie die zich zaterdag 7 juli rond 20.45 uur heeft afgespeeld in een horecagelegenheid aan het Heereplein. De verdachte werd toen ook aangehouden en na verhoor omstreeks 23.20 uur weer in vrijheid gesteld. (zie eerder persbericht).

Politie onderzoekt drankdiefstal uit voorraadhok kantine

GILZE: Vanmorgen is door de beheerder een inbraak ontdekt in de kantine van een voetbalvereniging aan de Lange Wagenstraat. De diefstal moet gepleegd zijn na zaterdag 7 juli jl., omstreeks 10.30 uur was alles nog in orde. De inbrekers hebben aan de achterzijde het slot van de magazijndeur geforceerd. Uit het voorraadhok waren flessen Malibu, Safari en Breezer sixpacks gestolen. De politie heef een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Winkeldief aangehouden

WAALWIJK: Vanmorgen is in een winkel aan de Professor Lorentzweg een 39-jarige Waalwijker betrapt op winkeldiefstal. De dief had vishaakjes gepakt en deze niet afgerekend aan de kassa. De politie heeft de man thuis aangehouden. Hij was nadat hij betrapt was weggelopen en had daarbij dreigementen geuit naar de bedrijfsleidster. Hij was weggereden op een scooter. Via het kenteken werd de dief achterhaald en thuis aangehouden.

Man aangehouden op verdenking mishandeling negenjarige jongen

OOSTERHOUT: De politie heeft vanmiddag omstreeks 13.15 uur een 62-jarige man uit Oosterhout aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een negenjarige jongen. Hij zou het slachtoffer met de vlakke hand in het gezicht geslagen hebben.

Het slachtoffertje verklaart dat hij met vijf vriendjes aan het spelen was bij een hut achter de garages tussen de Keiweg en de Bijsterveld. Zij hadden hun fietsen op de weg laten staan. Tijdens het spelen sprak een man hen aan en vroeg hen of zij de fietsen weg konden zetten omdat hij er met de auto niet langs kon. Hij zou daarbij geroepen hebben dat hij de volgende keer de fietsen over de schutting zou gooien. Het slachtoffer verklaart dat hij als reactie de man een dikkop had genoemd. Hierop kwam de man op hem af pakte hem bij zijn polsen en gaf hem twee klappen met de vlakke hand in het gezicht.

De lezing van de verdachte is dat hij inderdaad op het groepje spelende kinderen afging omdat de fietsen in de weg stonden. De kinderen gaven echter als reactie dat het niet om hun fietsen ging. Ook sprak hij de jeugd aan op het feit dat er dagelijks spijkers op de weg liggen. Ook hierop kreeg hij geen reactie. Daarna had hij de opmerking over het over de schutting gooien gemaakt. Vervolgens werd hij door de negenjarige aangever uitgemaakt voor dikke vetzak. Hij heeft toen de jongen vastgepakt met de intentie om naar zijn huis te gaan. Nadat de jongen kuthond tegen hem riep, had hij hem één corrigerende tik op zijn rechterwang gegeven. De verdachte is vanmiddag omstreeks 15.35 uur na verhoor in vrijheid gesteld. Hij heeft na overleg met de politie parketsecretaris een boete gekregen en deze direct betaald.

Auteur: Willem van Hooijdonk