Deelgemeente Charlois Rotterdam

Topdrukte bij Publiekszaken

Deze weken, voorafgaand aan de zomervakantie, is het bij Publiekszaken bijzonder druk, vooral ook tijdens de avondopenstelling op dinsdag. Wist u dat u ook op afspraak terecht kunt voor een nieuw reisdocument of rijbewijs?

Het is duidelijk te merken dat de vakantie weer voor de deur staat. Publiekszaken heeft het op dit moment bijzonder druk om mensen van een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart te voorzien.

Menigeen benut de avondopenstelling om nog voor de vakantie een nieuw reisdocument te halen. Dit resulteerde op dinsdagavond 3 juli in topdrukte en lange rijen wachtenden, tot ver op het voorplein van het deelgemeentekantoor. In totaal werden die avond maar liefst tegen de
300 klanten ontvangen. Het zal duidelijk zijn dat ook de wachttijden flink konden oplopen, tot soms ruim twee uur.

Op afspraak

Wist u dat het mogelijk is voor een nieuw reisdocument een afspraak te maken? Datzelfde geldt voor het aanvragen of vernieuwen van een rijbewijs.

Als u een nieuw paspoort of Nederlandse identiteitskaart nodig heeft en een afspraak maakt, dan hoef u niet meer in de rij voor het loket. Datzelfde geldt voor het aanvragen van een rijbewijs.

Dan kunt u telefonisch (of mondeling bij de receptie van de deelgemeente) een afspraak maken voor de volgende dagen en tijden:
* aanvragen reisdocument kan op maandag, woensdag en donderdag
9.00-12.00 uur

* aanvragen rijbewijs kan op maandag, woensdag en donderdag
9.00-12.00 uur

Als u belt voor een afspraak hoort u hoort telefonisch wat u mee moet nemen. Wilt u zeker weten dat bijvoorbeeld uw pasfoto goed is, dan kunt u het beste van tevoren even langs de receptie gaan om dit te laten controleren.

Het telefoonnummer van de deelgemeente waar u de afspraak kunt maken is: 010 4107410. Ook voor verdere informatie kunt u dit nummer bellen.