Politie Midden- en West Brabant

Herhaling door groot succes: Take Care tv-serie over opvoeden

TILBURG, 9 juli 2007

Vanaf woensdag 4 juli worden negen afleveringen uit de Take Care tv-serie door OMROEP BRABANT herhaald. Op negen opeenvolgende woensdagen zal elk uur tussen 18:50 uur en de donderdag daarop tot 15:50 uur de herhaling te zien zijn; elke woensdag/donderdag een andere aflevering.

De dertiendelige serie is inhoudelijk en financieel ondersteund door Politie Midden en West Brabant en maatschappelijke organisaties. Omdat de serie een groot succes was heeft Omroep Brabant uit deze dertien delen er negen gekozen voor herhaling.
Ook de uitzending over DIGITAAL PESTEN wordt herhaald. De dertiendelige serie is eerder uitgezonden in maart van dit jaar.

Wat komt aan de orde?
Overgewicht en eetproblemen, drukke kinderen, alcoholgebruik, digitaal pesten en seksualiteit. Het zijn enkele van de themas over opvoeden en opvoedingsondersteuning die centraal staan in de tv serie `Opvoeden in Brabant van Stichting Take Care TV. Er is gekozen voor een directe vorm. In de afleveringen `Opvoeden in Brabant zien we een verzameling van intieme en herkenbare portretten van ouders; geen professionals of therapeuten aan het woord, maar moeders en vaders van kinderen in elke leeftijd, die kampen met de opvoeding en vertellen over hun ervaringen als opvoeder.

Opvoeden in Brabant is de vijfde in de reeks Take Care series. Eerder werden o.a. Ouderen van de toekomst, Mantelzorg in Zeeland en Wonen, Zorg en Welzijn in Limburg geproduceerd. Doel van Stichting Take Care TV is om communicatieprojecten over en vóór de zorgsector mogelijk te maken.

Naast de serie is er de website http://www.opvoedeninbrabant.nl/, die van elke aflevering de achtergronden en hoofdpersonen belicht. De inhoud van deze site groeit naarmate de serie vordert en vormt uiteindelijk een document van herkenbare problemen bij het opvoeden.