Ingezonden persbericht


DOMINICK MUERMANS HERVINDT RITME IN PORTO

PORTO, 09 JULI 2007 - Dominick Muermans kon zondagavond met een goed gevoel huiswaarts keren na de vierde ronde om het Formula Master kampioenschap op Porto. In het voorprogramma van het WTCC scoorde de coureur van Ombra Racing op zondagmiddag met een tiende plaats zijn voorlopig beste seizoensresultaat. Belangrijker was dat Muermans zich steeds beter thuis voelt in de wagen. Geholpen door een nieuw datasysteem boekte de Limburger flinke progressie op Portugese bodem dit weekend.

VRIJE TRAININGEN EN KWALIFICATIE
Na de vorige races op Brno (Tsjechië), keerde het volledige Formule Master circus afgelopen weekend terug naar een stratencircuit. Muermans benutte de vrije trainingen optimaal door baankennis op te doen en diverse afstellingen te proberen. Met de komst van een nieuw doch nog immer beperkt datasysteem kon Dominick nu samen met zijn team gerichter te werk gaan dan in de voorgaande races.

In de kwalificatie waren de eerste tekenen van progressie al zichtbaar, maar werd deze geflatteerd door onder andere de vele incidenten op de baan. Omdat het asfalt in de chicane los liet was de lay-out van dit punt al vijf maal veranderd. Ook in de kwalificatie zorgde het asfalt voor problemen voor diverse rijders. Verschillende rode vlag situaties waren het gevolg. In de slechts twee vrije ronden die Muermans hierdoor beschikbaar had, werd hij ook nog eens gehinderd door zijn teamgenoot Johnny Cecotto. Muermans eindigde de sessie op de 17e positie.

RACE 01 + 02
Bij de start van de openingsrace op zaterdag speelde een ongewillige versnellingsbak Muermans parten. Omdat hij niet tijdig de eerste versnelling kon selecteren, viel hij terug naar de laatste positie. Zijn opmars naar voren duurde echter niet langer dan vijf ronden. Bij het uitkomen van een blinde 90 graden bocht waren twee rijders gespind. Dominick's voorganger Oliver Campos zag dit te laat maar remde wel hard af waardoor Muermans achterop de Spanjaard reed. Het lukte Ombra Racing om zijn wagen te repareren, maar met een paar ronden achterstand werd Muermans als 'niet geklassificeerd' in de uitslag opgenomen.

In de warming-up sessie op zondagmorgen vond Dominick met zijn team veel vooruitgang aan met name de remmen. Gesterkt hierdoor ging Muermans vol optimisme de afsluitende race in. Door vanaf de 19e positie ronden lang zeer constante en snelle tijden te klokken kon Muermans zich langzaam maar zeker opwerken naar voren. Mede geholpen door een paar uitvallers werd Muermans uiteindelijk als tiende afgevlagd.

DOMINICK MUERMANS: "Ik ben blij dat alle wagens dit weekend beschikken over een nieuw datasysteem. Aan hand van de telemetrie kwamen we erachter dat we nog veel tijdwinst konden boeken met het remmen. Gedurende het weekend ging dit veel beter en kwam ik goed in mijn ritme. Mijn race zondag was goed, ik heb het uiterste eruit kunnen halen. Jammer dat we drie weekenden 'verloren' hebben, maar ik kijk nu wel uit naar de komende evenementen!"

UITSLAG RACE 01 FORMULA MASTER - PORTO

01. Pablo Sanchez Lopez (MEX), Alan Racing, 38:09.503
02. Marcello Puglisi, Promotorsport (ITA), + 00.648s
03. Jerome D'Ambrosio, Cram Competition (BEL), + 01.763s DNF. DOMINICK MUERMANS (NED), OMBRA RACING

UITSLAG RACE 02 FORMULA MASTER - PORTO

01. Norbert Siedler (AUS), ADM Motorsport, 35:04.135
02. Salvatore Gatto (ITA), Alan Racing, + 03.523s
03. Marcello Puglisi (ITA), Promotorsport, + 04.293s 10. DOMINICK MUERMANS (NED), OMBRA RACING, + 41.642s

Nieuws en foto's worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report. Bezoek voor meer informatie www.dmuermans.com of contacteer Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564 / jeroen@insightf1.com)