Gemeente Lansingerland


Start bouw halte RandstadRail/Berkel Westpolder halte westpolder

In de week vóór de buitendienststelling, tussen 9 en 13 juli, zijn er voorbereidende werkzaamheden.

Graag willen wij u informeren over de start van de bouw van de nieuwe halte Berkel Westpolder. De werkzaamheden, die worden uitgevoerd tijdens een buitendienststelling van RandstadRail, bestaan uit het aanbrengen van funderingspalen, het plaatsen van damwanden en spoorwerkzaamheden. Bovendien wordt bij de Stationssingel het spoordek onder het spoor geschoven.

Voorbereidende werkzaamheden vanaf 9 juli

In de week vóór de buitendienststelling, tussen 9 en 13 juli, vindt veel aanvoer van materialen en machines plaats naar de drie onderdoorgangen. Grote wagens vervoeren heipalen, heistellingen en dergelijke. Omwonenden kunnen hier enige hinder van ondervinden.

Werktijden tijdens buitendienststelling

Gedurende de buitendienststelling van 14 t/m 29 juli wordt door de week gewerkt tussen 7.00 19.00 uur, met een mogelijke uitloop naar 22.00 uur. In het eerste en laatste weekend wordt dag en nacht gewerkt. Hei- en trilwerkzaamheden worden zoveel mogelijk overdag uitgevoerd. Helaas moet ook s zondags worden gewerkt, dit gebeurt tussen 9.00 19.00 uur.

Aanleg onderdoorgangen Westpolder

Tegelijkertijd met de bouw van de halte werkt de gemeente Lansingerland aan de realisatie van drie onderdoorgangen in Westpolder. De onderdoorgangen komen bij de Zilvergracht, de Stationssingel en Rand Bolwerk. Tot eind juli wordt u via Gemeentenieuws wekelijks geïnformeerd over het maken van de onderdoorgangen in Westpolder. Voor meer informatie hierover over kunt u bellen met Hilda Jeninga van de gemeente, afdeling Projecten, telefoon (010) 800 4227.

Buitendienststelling RandstadRail

In het weekend van 7 en 8 juli en vanaf zaterdag 14 juli tot en met zondag 29 juli is RandstadRail buiten bedrijf en rijden er geen RandstadRail-voertuigen op het traject

Hofplein - Nootdorp.

Tijdens de buitendienststelling wordt veel werk in een kort tijdsbestek uitgevoerd. Het is mogelijk dat u hinder ondervindt van deze intensieve bouwwerkzaamheden. Bij voorbaat onze excuses voor deze ontstane overlast.

Vragen/opmerkingen?

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met het Infracentrum Rotterdam, Weena 705 te Rotterdam, telefoon 010 240 38 00. Meer informatie over RandstadRail vindt u ook op internet www.randstadrail.nl.