Ingezonden persbericht


Gwendolyn Hertzberger houdt hoofd boven water in Oschersleben

OSCHERSLEBEN, 09 JULI 2007 - Tijdens het tweede raceweekend om de Northern European Cup Formule Renault 2.0 van dit seizoen greep Gwendolyn Hertzberger op zondag door mechanische pech naast de punten. In het voorprogramma van het FIA GT bleef de snelle dame van AR Motorsport netjes uit de problemen in de twee incidentrijke races op de Motorsport Arena.

TRAININGEN EN KWALIFICATIES
In de twee vrije trainingen op de Motorsport Arena was Gwendolyn Hertzberger vooral op zoek naar de juiste afstelling voor haar bolide. De overgang van gebruikte naar nieuwe banden aan het einde van de tweede sessie bracht niet het gewenste resultaat. Hoewel een significant snellere tijd uitbleef, was de snelle dame uit de Bollenstreek toch slechts een kleine twee seconden van de top verwijderd. De onderlinge verschillen tussen alle dertig rijders op het 3,696 kilometer lange circuit bleken echter enorm klein. Hertzberger eindigde de trainingen op respectievelijk de 18e en 23e positie.

Ook in de eerste tijdtraining voor de openingsrace op zaterdag kwam hetzelfde banden gerelateerde vraagstuk weer boven drijven. Hertzberger maakte goed gebruik van een aantal vrije ronden, maar ging op nieuwe banden slechts een paar tienden sneller in plaats van de gebruikelijke seconde. De 26e startplaats viel haar ten deel. De tweede kwalificatie viel zowel letterlijk als figuurlijk in het water. Onder de continu wisselende weer- en baanomstandigheden kwam Hertzberger op een afwisselend natte niet goed in haar ritme. Voor de race op zondagmiddag plaatste ze zich als 27e.

RACE 01 + 02
Met een droomstart, waarin ze al drie posities wint vóór het ingaan van de eerste bocht, vangt Hertzberger de derde Formule Renault race van het seizoen sterk aan. In de krappe chicane na het rechte stuk over start/finish wordt Hertzberger in een hoek geduwd, waardoor ze de net gewonnen posities weer moet afgeven. Hoewel haar rondetijden aantonen dat er meer in het vat zit, blijkt het op het bochtige Oschersleben lastig inhalen. Wel profiteert Hertzberger goed van de vele incidenten tijdens de race. In de middenfase van de wedstrijd komt Hertzberger enige tijd klem te zitten achter haar teamgenoot Kelvin Snoeks waardoor het gat naar haar voorgangers groeit. Hertzberger blijft hierdoor steken op de 19e positie.

Tijdens de tweede race op zondag laat Gwendolyn zich van haar beste kant zien. Na een chaotische start pakt ze in de openingsronde diverse rijders middels fraaie inhaalacties. Een haperende benzinepomp (brandstof toevoer) duikt echter niet veel later de kop op en gooit haar terug naar achteren. Een paar ronden later verdwijnt het probleem als sneeuw voor de zon en begint Hertzberger aan een tweede inhaalrace. Ze eindigt de vierde race uiteindelijk als 23e.

GWENDOLYN HERTZBERGER: "Een chaotisch weekendje. In de vrije trainingen en kwalificatie worstelde ik op nieuwe banden en kwam ik niet in een goed ritme terecht. Hier heb ik dus nog wat werk voor de boeg liggen. De races waren zoals verwacht erg hectisch, maar ik bleef netjes uit alle problemen. Jammer van de mechanische pech zondag, anders had ik denk ik best wat punten kunnen pakken. De snelheid had ik er zeker voor. In Assen weet ik dus wat me te wachten staat!"

UITSLAG RACE 01 - NEC FORMULE RENAULT OSCHERSLEBEN


01. Frank Kechele (GER), Motopark Academy, 17 ronden, 25:02.173
02. Tobias Hegewald (GER), Motopark Academy, + 02.077s
03. Duncan Tappy (GBR), Fortec Motorsport, + 03.128s 19. GWENDOLYN HERTZBERGER (NED), AR MOTORSPORT, + 51.315s

UITSLAG RACE 02 - NEC FORMULE RENAULT OSCHERSLEBEN


01. Riki Christodoulou (GBR), Fortec Motorsport, 17 ronden, 24:59.785
02. Frank Kechele (GER), Motopark Academy, + 02.840s
03. Vaitteri Bottas (FIN), Koiranen Bros, + 03.067s 23. GWENDOLYN HERTZBERGER (NED), AR MOTORSPORT, + 57.929s

Nieuws en foto's worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Bezoek voor meer informatie www.gwenracing.com of contacteer Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564, jeroen@insightf1.com)