AEGON

Dekkingsmogelijkheden autoverzekering AEGON fors uitgebreid

Motoren, oldtimers, kampeerauto's en caravans zijn vanaf 9 juli 2007 ook te verzekeren binnen AEGON's autoverzekering Auto op Maat. Een andere belangrijke verbetering is dat de minimumpremie van de Bonusbeschermer (jaarlijks éénmaal schade zonder gevolgen voor bonus/malus-korting) is afgeschaft.

Ook kan de klant de nieuwwaarderegeling voortaan verlengen tot drie jaar. Als een nieuwe auto tijdens die eerste drie jaar wordt gestolen of total loss is, betaalt AEGON de nieuwwaarde terug. Particulieren kunnen de nieuwe modules afsluiten via het intermediair.

De belangrijkste verbeteringen op een rij:


* Uitgebreide nieuwwaarderegeling: standaard geldt er 12 maanden een nieuwwaarderegeling tot en met ⬠70.000,-. Deze kan nu worden uitgebreid tot en met 24 of 36 maanden. Deze module kan nu ook toegevoegd worden aan autoâs met een cataloguswaarde hoger dan ⬠70.000. De nieuwwaarde regeling geldt ook voor motorfietsen en kampeerautoâs.

* Vouwwagen en toercaravanverzekering: cascodekking voor de vouwwagen of caravan, inclusief inventaris en aanbouw zoals een voortent. Er is keuze uit een standaard- of plusdekking.

Overige wijzigingen en verbeteringen


* De hulp bij pech in het buitenland bij uitgebreide casco is verder uitgebreid: nu ook uitgebreide hulp bij pech in het buitenland, zoals kosten van vervoer van het voertuig en de passagiers naar Nederland.

* Bonusbeschermer: vervallen minimumpremie, en bescherming op basis van de B/M korting. Een geclaimde schade heeft gevolgen voor het aantal schadevrije jaren bij beëindiging van de polis.
* Bestuurder en inzittenden: nu ook dekking in het openbaar vervoer voor particuliere huishoudens.

* Ongevallenverzekering voor inzittenden: de toeslag voor microbussen is vervallen. Voor deze objecten geldt dezelfde premie als voor personenautoâs.

* Doorlopende casco vakantiedekking buitenland: er is nu ook dekking in het buitenland als de reis niet vooraf is geboekt, de dekking geldt dan vanaf de Nederlandse grens. Als de reis vooraf is geboekt, geldt dekking vanaf woonplaats.

Ingangsdatum

De nieuwe voorwaarden (1411 AEGON Auto op Maat) zijn vanaf 9 juli 2007 van kracht en bestemd voor alle nieuwe polissen, object- en dekkingswijzigingen op bestaande polissen met een ingangsdatum na 9 juli 2007. De premies voor personenautoâs, oldtimers, kampeerautoâs en motorrijwielen zijn te berekenen via AEGON ServiceNet en Rolls.

09-07-2007