Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 9 juli 2007

COMPUWARE MAAKT LEVEREN VAN APPLICATIES VANUIT DE BUSINESS MOGELIJK

Compuware Optimal Delivery Manager biedt dashboards voor real-time inzicht in en controle over leveren van applicaties

Compuware introduceert Compuware Optimal, een geïntegreerde reeks van oplossingen waarmee het gehele proces van het leveren van applicaties kan worden beheerd. De oplossing omvat application delivery management, business requirement management, projectmanagement en een reeks hulpmiddelen voor het borgen van kwaliteit en prestaties van applicaties. IT-afdelingen kunnen met behulp van Compuware Optimal alle activiteiten die zijn verbonden aan het leveren van applicaties beheren met één enkele oplossing. De Optimal-suite is geïntegreerd door middel van Optimal Delivery Manager, een nieuw platform dat voorziet in een complete reeks van beheer-dashboards. IT-managers hebben hiermee een real-time inzicht in en controle over het leveren van applicaties.

Organisaties lopen bij het leveren van applicaties tegen verschillende problemen aan. Veel projecten mislukken omdat de doelstellingen vanuit de business slecht zijn gecommuniceerd of omdat de eisen die worden gesteld aan de applicatie zijn gewijzigd. Optimal biedt daarom de mogelijkheid om de eisen en wensen die de business stelt aan de applicatie vast te leggen. Bovendien worden deze eisen en wensen automatisch verspreid aan iedereen die zich bezighoudt met het leveren van de applicatie. Op deze wijze zijn IT-afdelingen in staat om díe applicaties te leveren waar de business ook daadwerkelijk behoefte aan heeft.

Een ander probleem in het applicatieleveringstraject is de wijze waarop managementinformatie wordt verzameld. Enerzijds kunnen IT-managers voor het sturen van projecten vaak alleen gebruik maken van een beperkte set van meetwaarden. Anderzijds wordt deze informatie meestal handmatig verzameld, wat veel tijd kost. Tegen de tijd dat de gegevens beschikbaar zijn, zijn ze vaak alweer verouderd. Zonder betrouwbare en voldoende gegevens worden de projecten niet op een consistente wijze beheerd. Compuware's Optimal verzamelt daarom op geautomatiseerde wijze managementinformatie en levert deze ook geautomatiseerd aan met behulp van beheer-dashboards. Deze dashboards tonen een groot aantal meetwaarden vanuit Compuware's oplossingen en kunnen ook worden uitgebreid met informatie van producten van andere leveranciers. IT-managers zijn hierdoor in staat het leveren van applicaties veel nauwkeuriger aan te sturen en een betere dienstverlening aan de business te bieden.

Om IT-afdelingen verder te ondersteunen bij het leveren van succesvolle resultaten, introduceert Compuware een nieuwe reeks diensten rond application delivery. Compuware kan voor klanten onder andere analyseren hoe ze hun application delivery proces kunnen verbeteren.

COMPUWARE NEDERLAND
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Portfolio Management, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl.

# # #

Nina Breuning
Edelman
020 301 09 80
mailto:nina.breuning@edelman.com