ID&T


Black artist special

Zany

Inflicted by madness. Demolished by endless mental experiments.Literally voltage controlled. In a mental environment he will unleash his fusion ...

Voor de derde maal op rij zal Sensation Black te maken krijgen met de onheilspellende Fusion sound van de Brabantse Zany. Het label Fusion Records, dat eigendom is van Freaky Music, is door Zany in 2002 tot stand gebracht in samenwerking met The Pitcher en Jowan. Tevens vormt Zany met hen en DV8 de populaire groep Donkey Rollers. Hij verzorgt met The Pitcher de producties, de live-act voert Zany echter uit met Jowan en DV8. De aanleiding voor de oprichting van Fusion Records was de allereerste Donkey Rollers plaat, 'Motherf*ck'. Deze was gereed voor persing maar bleek te hard voor Silicon
Recordings en paste destijds ook niet op een ander label van Freaky Music. Zo werd Fusion het label voor Hardstyle, dat in die tijd stevig in opkomst was. Met intussen alweer 38 knallende releases rijk mag Fusion vandaag de dag met recht één van de beste Hardstyle labels ter wereld worden genoemd. 'Motherf*ck' werd een klassieker, evenals Zany's solo plaat 'Rock the Beatz' die nog in datzelfde jaar samen met 'P.L.O.R.K.' op vinyl verscheen.

Het jaar daarop besloot Zany te gaan samenwerken met Pavo, die op dat moment ook druk in de weer was met The Prophet, met wie Zany later het Sampleboxxx project oprichtte. De eerste plaat met Pavo ging de Hardstyle liefhebber niet onopgemerkt voorbij, vanwege de 'dirty' vocal en zagende melodie van de track 'Pørn'. Het werd zelfs zo'n succes dat Zany besloot hetzelfde jaar nog een release te doen met Pavo. Het gevolg was Shutterspeed en Big Fat Bass. Naast deze succesvolle samenwerking startte Zany ook het project Southstylers met Walt van Showtek. De eerste Southstylers release 'Pounding Senses' was meteen een goedebinnenkomer en is nu in aanmerking gekomen voor een nieuwe remix. Solo ging het hem ook voor de wind. Zany bracht onder andere 'Sky High' uit die, evenals 'Rock The Beatz', een klapper van formaat werd.

Zany trok in 2004 de stijgende lijn voort en vervolgens werd het jaar 2005 een apotheose voor hem. Naast knallers met de projecten Donkey Rollers en Southstylers bracht hij samen met de andere helft van Showtek, Dj Duro, 'Our Power' en 'Dissin'' uit. Ook kreeg Zany dat jaar telefoon uit Italië. Technoboy hing aan de lijn. Na een flinke babbel besloten zij 'Sky High' te laten remixen door de Italiaan. Deze remix verscheen samen met de track 'Pure', die we mogen beschouwen als één van de beste producties van Zany ooit, op Fusion 25. Maar het was dat jaar vooral het telefoontje van Q-dance dat de klap op de vuurpijl was.

Zany werd gevraagd om op Qlimax te komen draaien en tevens het anthem voor het feest te verzorgen. Met 'Science & Religion' zaagde hij heel het Gelredome aan gort. De plaat was gevoelig maar tegelijkertijd hard door de stevige kick die er in was verwerkt. Het jaar daarop mocht hij Qlimax nog eens dunnetjes overdoen in de Ethias Arena tijdens de Belgische editie van het feest.

Na nog een ettelijke reeks aan klappers en succesvolle samenwerkingen met onder andere The beholder en Tatanka werd het in 2007 dan eindelijk tijd voor hetgeen waar elke artiest van droomt, een eigen feest! Q-dance gaf Zany die kans en in januari dit jaar stond Zany aan kop van een uitverkochte Heineken Music Hall tijdens X-Qlusive Zany. Evenals voor Qlimax, maakte hij voor dit feest een anthem. 'Volt' zag het licht en werd door velen gezien als hèt vervolg op 'Science & Religion' Met enig understatement lijkt het ons genoeg reden om Zany nog eens uit te nodigen voor Sensation Black in de Amsterdam Arena. Get ready for this twisted maniac!

Tekst: Marvin v.d. Est

Geplaatst op: 09-07-2007