KLM

07/032

INNOVATIEVE STOFAFZUIG-APPARATUUR ONTWIKKELD DOOR
KLM E&M, KONINKLIJKE LUCHTMACHT EN TNO

AMSTELVEEN, 09 juli 2007 - KLM Engineering & Maintenance (KLM E&M) en de Koninklijke Luchtmacht hebben in samenwerking met TNO sterk verbeterde stofafzuiging ontwikkeld welke op persluchtgedreven schuurgereedschappen bevestigd kunnen worden. Door deze ontwikkeling wordt de stof die bij het schuren ontstaat voor bijna 100% direct aan de bron afgezogen. Het afzuigsysteem is het eerste ter wereld dat een dermate hoge afzuiging garandeert. Dit zorgt ervoor dat de arbeidsomstandigheden van medewerkers die met schuuractiviteiten zijn belast aanzienlijk zijn verbeterd.

Stofzuigerfabrikant FCT (Future Cleaning Technology) heeft de ontwikkelde toepassing technisch verbeterd en gebruiksvriendelijker gemaakt. KLM E&M beschikt hiermee over stofafzuig-apparatuur die op dit moment nergens ter wereld geëvenaard wordt.

Peter Somers, Executive Vice President KLM E&M benadrukt dat veiligheid en aandacht voor de gezondheid altijd voorop staan bij KLM E&M. "Wij laten hiermee zien dat KLM E&M door middel van innovatieve ontwikkelingen bij kan dragen in het vergroten van de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers."

KLM Engineering & Maintenance (KLM E&M) en Air France Industries (AFI) maken deel uit van de Air France-KLM Groep, 's werelds grootste luchtvaartgroep gemeten naar omzet. Samen vormen AFI en KLM E&M een wereldspeler in de Maintenance, Repair and Overhaul industrie met zo'n 15.000 medewerkers en een wereldwijd netwerk. De gezamenlijk productenportfolio omvat uitgebreide onderhoudsmogelijkheden op het gebied van airframe, motoren en componenten, evenals geïntegreerde diensten als engineering en technische trainingen. Samen onderhouden AFI en KLM E&M de vloot van Air France en KLM, alsmede de vliegtuigen, motoren en componenten van zo'n 150 klanten wereldwijd.