Provincie Utrecht

kerngroep Groot Mijdrecht Noord wordt reflectiegroep

Voormalige kerngroep Groot Mijdrecht Noord wordt reflectiegroep

9-7-2007 -

DIT IS EEN GEZAMENLIJK PERSBERICHT VAN DE PROVINCIE UTRECHT EN DE REFLECTIEGROEP GROOT MIJDRECHT NOORD

Maandag 2 juli jl. vond een bijeenkomst plaats van de voormalige kerngroep Groot Mijdrecht Noord met gedeputeerde Binnekamp van de provincie Utrecht. De heer Binnekamp heeft tijdens deze bijeenkomst aangegeven dat provinciale staten (PS) niet het besluit hebben genomen om de polder Groot Mijdrecht Noord te vernatten. Dit als reactie op eventuele onduidelijkheid die er is ontstaan over de status van de besluitvorming in PS. Alle in de verkenning onderzochte strategieën zijn nog in beeld, variërend van `niets doen' tot `plas'. De beslissing van PS over de voorkeursstrategie wordt medio 2008 verwacht, mede op basis van het rapport van een onafhankelijke commissie van waterdeskundigen.

Op uitnodiging van gedeputeerde Binnekamp waren de leden van de voormalige kerngroep bijeen om te praten over de opdracht aan de onafhankelijke commissie van waterdeskundigen. Ook wethouder Lambregts van de gemeente De Ronde Venen was hierbij als toehoorder aanwezig. De commissie gaat de waterhuishoudkundige feiten die nu voorliggen in kaart brengen en toetsen op juistheid en volledigheid. De commissie werkt in opdracht van het college van gedeputeerde staten (GS). Basis voor het onderzoek zijn eerder uitgevoerde onderzoeken en aanvullende vragen van onder andere bewoners in het gebied.

reflectiegroep
De voormalige kerngroep Groot Mijdrecht Noord blijft actief onder de naam reflectiegroep. Alle bewoners van Groot Mijdrecht Noord kunnen vragen voor de commissie van waterdeskundigen indienen. Ook andere belanghebbenden krijgen de gelegenheid tot het indienen van vragen. De reflectiegroep vervult een rol bij het verzamelen en bundelen van vragen van bewoners, hierbij administratief ondersteund door de provincie. De bewoners van Groot Mijdrecht Noord ontvangen hierover een brief. Andere belanghebbenden kunnen binnenkort op de gemeentepagina in De Ronde Vener lezen op welke manier vragen ingediend kunnen worden.
De reflectiegroep krijgt de gelegenheid om met gedeputeerde Binnekamp van gedachten te wisselen over het rapport van de commissie, voordat het provinciebestuur de consequenties van het rapport zal bespreken. Tijdens de bijeenkomst is al een aantal aanvullende vragen naar voren gekomen. De reflectiegroep vindt het onder andere van belang dat huidige wet- en regelgeving, zoals de Kaderrichtlijn Water, in het onderzoek wordt meegenomen. De gevolgen voor omliggende gebieden / droogmakerijen zijn andere belangrijke punten. Gedeputeerde Binnekamp heeft toegezegd dat deze punten in de opdrachtformulering van GS aan de onafhankelijke commissie worden opgenomen.

Meer informatie: Karin Tuinman, telefoon 2582007