Politie Drenthe

Maandag

Meppel, 09-07-2007

In bocht rechtdoor
VALTHERMOND In een bocht in de Kavelingen bij Valthermond ging zondagmiddag een auto rechtdoor en botste tegen een boom. De 46 jr. bestuurster en haar 57 jr. passagier, beiden uit Musselkanaal, raakten daarbij gewond. De vrouw verklaarde tegenover de politie dat ze even duizelig was geworden en daardoor de bocht had gemist. De auto schampte vervolgens een lantaarnpaal en kwam tegen de boom tot stilstand. Met hulp van de brandweer en een Mobiel Medisch Team is de bestuurster uit haar auto gehaald en afgevoerd naar het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. Ook de man is overgebracht naar dit ziekenhuis. Hij mocht na onderzoek naar huis. De vrouw moest een nacht ter observatie blijven. (07-157375)

Alcohol in het verkeer
MEPPEL - Op de Hoogeveenseweg in Meppel hield de politie zondagmiddag een 38 jr. automobilist uit Hollandscheveld aan. De man had gedronken (0,9 promille). Nadat bij hem een ademanalyse was uitgevoerd en er een verklaring was opgenomen is hij in vrijheid gesteld.

HOOGERSMILDE Op de Rijksweg bij Hoogersmilde hield de politie zondagavond een beginnend bestuurder aan. De 19 jr. jongeman uit Hoogersmilde trok de aandacht van de politie omdat hij geen gordel droeg. Ook had hij iets teveel gedronken (bijna 0,3 promille). De politie maakt proces-verbaal op.

HOOGEVEEN Een 45 jr. vrouw uit Hoogeveen moet het voorlopig even zonder rijbewijs doen. De politie vorderde dit namelijk in omdat zij een auto bestuurde met een alcoholgehalte van 1,45 promille. De politie zag de vrouw in de nacht van zondag op maandag zonder verlichting in haar auto rijden over de Blankenslaan-oost in Hoogeveen. Een controle leerde dat ze ook nog eens gedronken had. Ze werd aangehouden en na de ademanalyse en het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

Politie vordert rijbewijzen in
NIEUW BUINEN Op de Drentse Mondenweg (N379) bij Nieuw Buinen vorderde de politie zondag twee rijbewijzen in. Een 37 jr. automobilist uit het Duitse Haren reed op deze 80 km weg met een snelheid van 151 km/uur. Een 34 jr. man uit Musselkanaal reed 131 km/uur. De controles werden uitgevoerd met een lasergun.

Auto gestolen
COEVORDEN In de nacht van zaterdag op zondag is vanaf een parkeerplaats voor een woning aan de Elemastraat in Coevorden een grijze VW Golf TDI gestolen. De eigenaar ontdekte zondagmorgen de diefstal. (07-157344)

Autos bekrast
EMMEN Zondagmorgen bleek dat vier autos die geparkeerd stonden aan de ventweg langs de Weerdingerstraat in Emmen waren bekrast. Dit moet zijn gebeurd in de nacht van zaterdag op zondag. De eigenaars hebben aangifte gedaan.

Aangehouden op verdenking vrijheidsberoving en mishandeling EMMEN Op de Valtherlaan in Emmen hield de politie zondagavond een 40 jr. inwoner van Schoonebeek aan. De man wordt verdacht van het tegen haar wil meenemen, vasthouden, bedreigen en mishandelen van een 27 jr. vrouw. De vrouw is momenteel zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze werd het afgelopen weekeinde door de man opgesloten in zijn huis en daar bedreigd en mishandeld. Toen de man even weg was lukte het haar uit de woning te ontsnappen en waarschuwde ze de politie. De vrouw deed aangifte. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (070157442)

Vissers gecontroleerd
RUINERWOLD/MEPPEL Langs meerdere wateren rond Meppel en Ruinerwold controleerde de politie zondag enkele tientallen vissers. Niemand was in overtreding wat betreft het vissen. Wel werd een visser bekeurd voor wildkamperen en twee vissers die hun auto hadden geparkeerd op een terrein waar d.m.v. borden is aangegeven dat de toegang verboden is.

Naakt protest
ASSEN Op de Muddegoorn in Assen hield de politie zondagmorgen een poedelnaakte 28 jr. Russische man aan. De man liep te bedelen. Tegenover de politie verklaarde hij dit naakt te doen uit protest. Hij is bewoner van het Asielzoekerscentrum in Oude Pekela en mocht daar na problemen een week lang niet komen. Daarom verbleef hij zo lang in Assen en moest volgens zijn verhaal - bedelen om aan de kost te komen. Na het afleggen van ene verklaring is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor het in het openbaar schenden van de eerbaarheid (art. 239 Wetboek van Strafrecht). (07-157345)

Politie onderzoekt ruzie
GEESBRUG De politie stelt een onderzoek in naar een ruzie waarbij zondagavond op de Kanaalweg in Geesbrug een 54 jr. bewoner van deze straat licht gewond raakte en in het water werd gegooid. Een 35 jr. bewoner van Geesbrug werd aangehouden op verdenking van mishandeling. Na verhoord te zijn is hij nog dezelfde avond weer in vrijheid gesteld. De politie probeert door het verhoren van slachtoffer en getuigen een beeld te krijgen van de aanleiding en wat er precies is gebeurd. (07-157421)

Licht gewond
MEPPEL Bij een aanrijding op de kruising van het Bleekerseiland met de Havenstraat, Prins Hendrikstraat en Sluisgracht in Meppel raakten maandagmorgen een fietser en bromfietser licht gewond. De 17 jr. bromfietser uit Koekange verleende geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende 53 jr. fietser uit Havelterberg. Beiden kwamen ten val. De fietser is met letsel aan een hand naar het ziekenhuis gegaan. De bromfietser hoefde niet naar het ziekenhuis. (07-157511)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.