Politie Hollands Midden

Datum: 9 juli 2007


---
Katwijk Bestelauto rijdt door na aanrijding Een nog onbekende bestuurder van een bestelauto is vrijdag 6 juli om 19.00 uur doorgereden na een aanrijding. Een 13 jarige fietser uit Katwijker liep als gevolg van de aanrijding een gebroken arm op. De jongen en zijn jongere zus reden naast elkaar op de Duinstraat in de richting van de Secr. Varkevisserstraat. De Katwijker werd vermoedelijk door de spiegel van de witte bestelauto geraakt toen deze voorbijreed. De Katwijker botste hierdoor tegen zijn zusje waarna beiden ten val kwamen. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900 - 8844.

Noordwijk Aanhouding na mishandeling Een 18 jarige jongen uit Noordwijkerhout heeft aangifte gedaan van mishandeling. Op zondag 8 juli, rond 03.15 uur, kreeg de politie de melding dat een jongen was geslagen op de Maarten Kruytstraat. Getuigen konden de verdachte aanwijzen, waarop de politie de verdachte, een 17 jarige Katwijker heeft aangehouden. De Katwijker heeft de Noordwijkerhouter geslagen met zijn riem waarna het de Noordwijkerhouter duizelde. Een vriend van de Noordwijkerhouter, een 18 jarige Noordwijker, werd vervolgens ook door de Katwijker geslagen. Ook hij heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Noordwijk Aanhouding na mishandeling Een 18 jarige Noordwijker heeft aangifte gedaan van mishandeling. De Noordwijker kreeg op zaterdag 7 juli, rond 02.50 uur, ruzie op De Grent met een 19 jarige Voorhouter. Wat de aanleiding van de ruzie is geweest is niet bekend. De woordenwisseling liep uit tot een vechtpartij. De Noordwijker werd door de Voorhouter geslagen. Nadat de Noordwijker op de grond lag schopte de Voorhouter tegen zijn hoofd aan. De Noordwijker raakte buiten westen en is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht waar een zware hersenschudding werd geconstateerd. De Noordwijker heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Inbraak, televisie weggenomen In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juli is er een ruit ingegooid van een woning aan de Julianastraat in Leiden. Door het ingooien van de ruit kon een flatscreen weggenomen worden. De dader(s) zijn de woning niet binnengeweest, maar konden door de ingegooide ruit de televisie pakken. De politie is een onderzoek gestart. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Leiden Noord via 0900-8844.

Leiden Diefstal uit auto, een aanhouding De politie van Leiden heeft op zondag 8 juli, rond 18.00 uur, op het Gangetje een 19 jarige Hagenaar aangehouden nadat hij een kistje uit een auto van een marktkoopman had weggenomen. De Hagenaar leidde de marktkoopman af en wist het kistje wat in de auto lag te bemachtigen. De Hagenaar ging er vervolgens vandoor, maar werd door omstanders tegengehouden en aangehouden. De omstanders hebben de verdachte overgedragen aan de politie. In de fouillering van de verdachte troffen agenten zakjes met drugs aan. Deze zijn in beslag genomen. Het kistje is terug naar de eigenaar.

Waddinxveen Verkeersruzie De politie werd op zondag 8 juli, rond 12.25 uur, gebeld dat er een verkeersruzie had plaatsgevonden die geëindigd was op de Coenecoop. De ruzie tussen twee bestuurders was ontstaan op de Noordringdijk. Vanaf daar hebben de twee auto's elkaar achtervolgd, is er over en weer gedreigd, tot het eindigde bij een verkeerslicht op de Coenecoop. De voorste bestuurder, een 22 jarige man uit Gouda, moest stoppen voor roodlicht. Hij stapte uit zijn auto en dacht dat de tweede auto ook zou stoppen. De bestuurder van deze auto, een 37 jarige man uit Waddinxveen, reed echter tegen de Gouwenaar aan. Zijn auto raakte beschadigd, de Gouwenaar raakte licht gewond. Beiden hebben op het politiebureau aangifte gedaan. Over de aanleiding van de verkeersruzie verklaren beiden iets anders. De politie maakt proces-verbaal op.

Berkenwoude Aanhouding na mishandeling De politie heeft zondag 8 juli rond 04.15 uur een 20 jarige man uit Krimpen aan den IJssel aangehouden op verdenking van mishandeling van een 23 jarige man uit Stolwijk. Het slachtoffer fietste met een vriend na een feest op de Zuidbroekse Opweg toen de vriend die achterop zat van de fiets sprong. De vriend reageerde naar de verdachte die zijn vriendin op de grond had gooide. Hij probeerde de twee die ruzie hadden met elkaar te scheiden. Het slachtoffer probeerde eveneens de ruzie te sussen, echter hij werd vastgepakt door de verdachte en vervolgens geslagen waarna hij bewusteloos raakte. De vriend heeft hierop de politie ingeseind waarna de verdachte ter plaatse werd aangehouden.

Gouda/ Bodegraven/ Reeuwijk Alcoholcontroles De politie heeft in de avond van vrijdag 6 en de nacht van zaterdag 7 juli een alcoholcontrole gehouden op diverse locaties in de Gouda, Bodegraven en Reeuwijk. Er werden ruim 1000 bestuurders gecontroleerd. Twaalf van hen hadden te veel gedronken. Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag eveneens een alcoholcontrole gehouden in Gouda. Op de Nieuwe Gouwe Oost Zijde werden vijf processen verbaal opgemaakt. Een 42 jarige automobilist uit Gouda moest zijn rijbewijs inleveren. Hij blies namelijk 870 ug/l, terwijl de limiet 220 is.

Moordrecht Man bijt medewerker supermarkt Een 26 jarige man uit Moordrecht is vrijdagavond 6 juli aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en mishandeling. De verdachte werd die avond betrapt toen hij in een supermarkt aan de Oostpolderweg een product in zijn jaszak stopte en de kassa voorbij liep zonder te betalen. De man gooide het product, een pak kaas, weg toen de medewerker hem riep. Om te voorkomen dat hij weg zou lopen pakte de medewerker hem vast. De man beet echter tot drie keer toe de medewerker waarna hij wegliep. De verdachte werd korte tijd later in de omgeving aangehouden.

Lekkerkerk Aanhoudingen na bedreiging en mishandeling De politie heeft zondagavond 8 juli een vader van 54 en een zoon van 23 jaar aangehouden op verdenking van bedreiging, mishandeling en huisvredebreuk. Na meldingen van geluidsoverlast gingen agenten naar de woning van de verdachten. De agenten constateerden ook de geluidsoverlast en gaven de bewoners aan de muziek zachter te zetten. Terwijl de agenten stonden na te praten met enkele omwonenden hoorden zij kabaal vlakbij de woning van de verdachten. Beiden waren naar de buren gegaan om verhaal te halen over het klagen. De buren werden bedreigd en de zoon heeft zijn hond opgehaald. In de tuin ontstond ondertussen een worsteling tussen de vader en de buurman. De zoon kwam terug met zijn hond en hitste deze op tegen de buren. De verdachten werden in de achtertuin van de buren aangehouden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Stolwijk Controle jeugd De politie maakt proces verbaal op tegen negen jongeren. De jongeren werden zaterdagmiddag 7 juli aagesproken door een agent toen zij zich ophielden op de Jan Steenlaan achter de Stolp. De jongeren werden aangesproken over de rommel die daar werd gemaakt. De jongeren zegden toe geen afval te zullen achterlaten en werden weggestuurd. Bij een nacontrole bleek alsnog afval achtergelaten te zijn.

Waddinxveen Snelheids- en alcoholcontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft zaterdag 7 juli in de middag en de avond een gecombineerde snelheids- en alcoholcontrole gehouden op de Beijerincklaan en de Zuidelijke Rondweg. Op de Zuidelijke Rondweg, waar 80 km/uur de maximum snelheid is, werden vier bestuurders bekeurd. Een beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. De bestuurder reed 165 km/uur. Op de Beijerincklaan werden 22 bestuurders bekeurd voor snelheid. Drie bestuurders moesten ook hun rijbewijs inleveren. De maximum snelheid daar is 80 km/uur. Een van de bestuurders reed 144 km/uur, terwijl hij ook onder invloed van alcohol was. Hij blies 540 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Een andere bestuurder reed 142 km/uur. Een 27 jarige motorrijder uit Waddinxveen reed 188 km/uur.

Waddinxveen Inbraak in voertuigen Tussen zaterdag 7 juli 18.00 uur en zondag 8 juli 10.30 uur werd ingebroken in een auto en een vrachtauto op een afgesloten terrein op de Logistiekweg. Uit de voertuigen werden navigatiesystemen weggenomen. De ramen waren ingeslagen.

Waddinxveen Poging inbraak bij schoenenwinkel Maandag 9 juli omstreeks 02.30 uur hebben twee mannen geprobeerd in te breken bij een schoenenwinkel op de Passage. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag vervolgens twee mannen staan bij de zaak. Toen ze ontdekten dat ze gezien waren zijn ze er vandoor gegaan via het parkeerterrein achter de C1000. Bij de schoenenzaak waren twee grote ruiten ingegooid.

Waddinxveen Banden van auto's lek gestoken Donderdag 5 juli werd tussen 20.40 en 21.35 uur van vijf auto's de banden lekgestoken. De auto's stonden op het terrein van een bergingsbedrijf op de Coenecoop. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien tussen de genoemde tijdstippen zich te melden via 0900 - 8844.

Waddinxveen Onder invloed en geen bromfietscertificaat De politie maakt proces verbaal op tegen een 16 jarige bromfietser uit Waddinxveen. Agenten zagen de jongen zaterdag 7 juli in de ochtend zonder helm rijden over de Wingerd. Na controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat, en reed hij onder invloed van alcohol. Hij blies 485 ug/l, terwijl de limiet 220 is. Tevens werd bij de Waddinxvener een kleine hoeveelheid wiet aangetroffen. De bromfiets zou geleend zijn van een vriend.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --