Politie Groningen

Maandag 9 juli 2007

Provincie Groningen, 09-07-2007

Harkstede: fietsster in aanraking met paard en wagen

Een 72-jarige fietsster uit Hoogezand is zondagmorgen gewond geraakt nadat een paard en wagen met haar in botsing was gekomen. Een 22-jarige vrouw uit Harkstede reed met de combinatie over de Kooilaan in haar woonplaats toen het edele dier schrok. De vrouw uit Harkstede kon het paard niet meer corrigeren en de wagen brak uit. Daarbij raakte de aanhangwagen de 72-jarige fietsster die op de grond viel. Ze is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Appingedam: te jonge bromfietser

Een 15-jarige jongen uit Appingedam is zondagavond bekeurd omdat hij op een bromfiets reed. Agenten zagen de tiener met twee passagiers rijden door Appingedam. Op een stopteken reageerde de bestuurder niet. De agenten zagen de bromfiets met een van de passagiers even later in de Sint Annastraat. Al snel kwam de 15-jarige bestuurder ter plaatse en hij verklaarde niet in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs. De jongen krijgt een boete thuisgestuurd.

Delfzijl: motoren onderuit door olie

Bij een eenzijdig ongeval in Delfzijl is zondagmiddag een 45-jarige motorrijder uit Baflo gewond geraakt. De man was reed over de Oosterveldweg toen hij plotseling onderuit ging. Er bleek olie op het wegdek te liggen. De man is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Even daarvoor waren twee motorrijders uit Delfzijl (62 en 60 jaar) op dezelfde plek gevallen. Zij waren net onderweg naar het politiebureau toen het tweede ongeval plaatsvond. De gemeente heeft het oliespoor opgeruimd. Een tractorbestuurder uit Uithuizen meldde zich later bij de politie dat het oliespoor waarschijnlijk uit zijn voertuig afkomstig kwam. De politie maakt een registratie.

Wirdum: insluiper neemt ijsjes mee

Een vader (51) en zoon (20) uit Wirdum hebben zondagmiddag in de Wirdumerweg in hun woonplaats een 27-jarige insluiper aangehouden. De 20-jarig zoon hoorde geluiden uit de schuur en nam een kijkje. Daar zag hij de 27-jarige Duitse insluiper bij de vrieskist staan. Op het moment dat de twee mannen elkaar zagen, liep de insluiper uit de schuur. De zoon riep zijn vader en gezamenlijk liepen ze weer naar de berging. De Duitser stond hier opnieuw en ging er weer vandoor. Even verderop kon de man worden aangehouden. Hij bleek een doos met ijsjes uit een vrieskist in de schuur te hebben meegenomen. Ook had hij diverse levensmiddelen bij zich. De insluiper, die een zwervend bestaan leidt, is meegenomen naar het politiebureau.

Steendam: vrouw gewond op boot

Een 44-jarige vrouw uit Hellum is zondagavond gewond geraakt op het water langs de Roegeweg in Steendam. De vrouw zat op de boeg van een boot en hield zich vermoedelijk niet goed vast. Door golfslag verloor zij haar evenwicht en kwam op een metalen rand van de boot terecht. Ze is met rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Groningen/Musselkanaal: onder invloed

Op de Kruitlaan heeft de politie zondagnacht een 49-jarige Stadjer aangehouden. De man reed al slingerend op zijn bromfiets over de rijbaan. Toen agenten hem controleerden bleek al snel dat de man alcohol had gedronken. Een blaastest gaf aan dat de verdachte 2,2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een stevige boete uitgereikt en het rijbewijs van de man werd ingenomen.

Een 42-jarige automobilist uit Musselkanaal is zondagnacht in Stadskanaal aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed in de Schoolstraat toen hij werd gecontroleerd op alcohol. Hij bleek 1,8 promille in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: inbreker betrapt

Een 45-jarige man uit de stad Groningen werd zondagnacht op de Haddingestraat aangehouden. Bewoners van een woning aan de Pelsterstraat zagen dat de man uit hun woning een fiets had weggenomen en daarop wegreed. Nadat de bewoners achter de man aangingen kon hij door hen worden gepakt en overgedragen aan de politie. De verdachte had kans gezien met behulp van een 'flipper' de deur van de woning te openen, waarna hij er met de fiets van de bewoners van door ging. De verdachte is ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Zoutkamp, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 733, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: 144 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1089, aantal overtredingen: 184, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 780 km/uur.

Wildervank, Nijverheidsstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 290, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1031, aantal overtredingen: 313, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.